Συνάντηση περιφερειάρχη Αττικής με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων

Ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία των πρατηρίων, καθώς και στην αντιμετώπιση των γραφειοκρατικών διαδικασιών στην εξυπηρέτηση των επαγγελματιών από τις διευθύνσεις Μεταφορών της Περιφέρειας Αττικής, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) με τον περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Πατούλη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Επενδύσεων και Δικτύων Επιχειρήσεων, Ν. Παπαγεωργίου, ο πρόεδρος της ΠΟΠΕΚ, Γ. Ασμάτογλου, ο α’ αντιπρόεδρος,

Η. Ξυδάκης, ο ειδικός σύμβουλος Καυσίμων της Ομοσπονδίας Δ. Μακρυβέλιος και ο τεχνικός σύμβουλος της ΠΟΠΕΚ Π. Καρανάσιος.

Στο πλαίσιο της συζήτησης ο πρόεδρος της ΠΟΠΕΚ κατέθεσε στον περιφερειάρχη την πρόταση της ομοσπονδίας τα πρατήρια καυσίμων και ενέργειας να είναι οι κατεξοχήν χώροι τροφοδοσίας οχημάτων με καύσιμα και ενέργεια, καθώς διαθέτουν όλες τις προϋποθέσεις που μπορούν να τα καταστήσουν ως τις περισσότερο κατάλληλες επιχειρήσεις για την αποκλειστική χρήση και εγκατάσταση των ταχυφορτιστών. Επιπλέον έγινε ιδιαίτερη αναφορά σε ζητήματα που σχετίζονται με τον τρόπο εξυπηρέτησης των επιχειρήσεών τους από τη διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας. Όπως επισήμαναν, λόγω γραφειοκρατίας, υπάρχουν αιτήματα τα οποία για να απαντηθούν απαιτούνται αρκετοί μήνες.

Ο περιφερειάρχης επισήμανε ότι κατανοεί την αγωνία των πρατηριούχων στα ζητήματα που αφορούν στη νέα εποχή των εναλλακτικών καυσίμων και τόνισε ότι πρόκειται για ένα θέμα που θα πρέπει να εξεταστεί από την κεντρική διοίκηση με γνώμονα την καλύτερη και ασφαλέστερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι στα ζητήματα που αφορούν αρμοδιότητες της Περιφέρειας θα καταβληθεί η μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια προκειμένου να βελτιωθεί το πλαίσιο λειτουργίας και να εξυπηρετούνται με ποιοτικό και αποτελεσματικό τρόπο το ταχύτερο δυνατό.

«Η Περιφέρεια Αττικής και εγώ προσωπικά θα είμαι αρωγός της προσπάθειας επίλυσης κάθε γραφειοκρατικής δυσκολίας η οποία ταλαιπωρεί τους επαγγελματίες πρατηριούχους. Όπως πράξαμε και στην περίπτωση των διπλωμάτων, που χιλιάδες πολίτες είχαν ταλαιπωρηθεί για πολλούς μήνες και με δική μας παρέμβαση εξυπηρετήθηκαν, έτσι και στην περίπτωση των επιχειρήσεων καυσίμων θα λειτουργήσουμε άμεσα και αποτελεσματικά. Στόχος μας η μείωση της γραφειοκρατίας και η ταχύτερη εξυπηρέτηση πολιτών και επαγγελματιών», δεσμεύθηκε ο κ. Πατούλης.

Μάλιστα, προς την κατεύθυνση αυτή ζήτησε από τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο Γ. Παπαγεωργίου να έχει στενή συνεργασία με την ΠΟΠΕΚ για να επιλυθούν τα γραφειοκρατικά προβλήματα. Για τον λόγο αυτόν ζήτησε να υπάρξει υπόμνημα στο οποίο θα προτείνουν συγκεκριμένες λύσεις των ζητημάτων που τους ταλαιπωρούν.

The post Συνάντηση περιφερειάρχη Αττικής με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα