Συνάντηση μελών της Ενότητας με το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου

Συνάντηση με τη διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου είχε αντιπροσωπεία της παράταξης Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι στο πλαίσιο των επαφών της με τους φορείς της πόλης για την τελική διαμόρφωση του εκλογικού της προγράμματος.

Κατά τη συνάντηση ετέθησαν από την πλευρά των εργαζόμενων τα προβλήματά τους, τα οποία πολλές φορές έχουν φέρει και στο Δημοτικό Συμβούλιο, «χωρίς όμως ανταπόκριση τόσο από πλευράς κυβερνητικής πολιτικής, αλλά ούτε και από την πλευρά της διοίκησης του Δήμου», όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της παράταξης, που συνεχίζει

ως εξής:

«Κυριότερα θέματα που αναφέρθηκαν είναι η μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους συμβασιούχους, οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, η συντήρηση του εξοπλισμού, οι επαγγελματικές ασθένειες, η εντατικοποίηση της εργασίας. Συνθήκες που έχουν οδηγήσει σε τουλάχιστον 40 θανατηφόρα ατυχήματα το τελευταίο διάστημα σε όλη την Ελλάδα.

»Ειδικότερα για τον Δήμο Αμαρουσίου είναι σημαντική η έλλειψη κατάλληλου χώρου για τα συνεργεία, γεγονός που εγκυμονεί πολλούς κινδύνους για την ασφάλεια των εργαζομένων σε αυτά.

Η παράταξή μας ήταν πάντοτε στο πλευρό των εργαζομένων του Δήμου και υποστήριξε τα αιτήματά τους. Ήταν και είναι αντίθετη στα σενάρια ιδιωτικοποίησης της διαχείρισης των απορριμμάτων, γιατί θα αποβούν σε βάρος των εργαζομένων αλλά και της τσέπης των δημοτών, αφού το κόστος διαχείρισης, σε αυτή την περίπτωση, θα ανέβει κατακόρυφα».

Όπως τόνισε ο επικεφαλής της παράταξης, Λευτέρης Μαγιάκης, η διοίκηση του Δήμου δεν έχει εφαρμόσει ουσιαστική πολιτική για την αύξηση του ποσοστού ανακύκλωσης. Το τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων παραμένει στα χαρτιά εδώ και 3,5 χρόνια, ενώ, με κύρια ευθύνη της Περιφέρειας Αττικής, το πρόβλημα με τον ΧΥΤΑ Φυλής συνεχώς επιδεινώνεται και σύντομα θα οδηγηθεί σε αδιέξοδο η διαχείριση των απορριμμάτων σε όλο το Λεκανοπέδιο.

Για να επιτευχθούν όλοι οι παραπάνω στόχοι, όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, απαιτείται συντονισμένος αγώνας αιρετών, εργαζομένων, δημοτών καθώς και των ομοσπονδιών τους, για την κατάργηση του πλαισίου των μνημονιακών περιορισμών στη χρηματοδότηση και την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού στους ΟΤΑ.

Η αντιπροσωπεία της παράταξης, αποτελούμενη από τον επικεφαλής Λ. Μαγιάκη, τους δημοτικούς συμβούλους Αικ. Ψάλτη και Βελ. Ελευθερίου και τον Ν. Μπιτσάκο, υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο, ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Σωματείου, Ν. Καλλιμάνη και όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου για την εποικοδομητική συνάντηση που είχαν και αναγνώρισε την αναντικατάστατη συμβολή των εργαζόμενων για την παροχή των υπηρεσιών του Δήμου σε όλους τους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης.

The post Συνάντηση μελών της Ενότητας με το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα