Συνάντηση μαθητών του 4ου ΓΕΛ με τον δήμαρχο Γαλατσίου

Μαθητές του 4ου ΓΕΛ Γαλατσίου, που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «e-twinning» (Κοινότητα των Σχολείων της Ευρώπης) και συγκεκριμένα στη δράση «Chasing the hidden city», πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στις 25 Ιανουαρίου 2018 στο δημαρχείο Γαλατσίου, για να συζητήσουν και να συνεργαστούν για τον σκοπό αυτό με τον δήμαρχο Γαλατσίου, Γιώργο Μαρκόπουλο.

Ειδικότερα, οι

μαθητές είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τόσο με τον δήμαρχο Γαλατσίου, όσο και με τον αντιδήμαρχο Παιδείας, Μάνο Ελευθερίου, για τα προβλήματα που απασχολούν την πόλη τους σχετικά με την εκπαίδευση, το φυσικό περιβάλλον, τις κοινωνικές – φυλετικές διακρίσεις, την ανθρωπιστική κρίση που έχει ξεσπάσει στις μέρες μας, εξαιτίας της φτωχοποίησης μεγάλου μέρους του πληθυσμού, το πρόβλημα της ανεργίας και των αστέγων, το θέμα των διαπροσωπικών σχέσεων των εφήβων μεταξύ τους (bullying), αλλά και εφήβων και ενηλίκων, τη μοναξιά στη καθημερινή ζωή και την αποξένωση, καθώς επίσης και το ζήτημα των αδέσποτων ζώων.

Ο δήμαρχος συζήτησε διεξοδικά με τους μαθητές και ανταποκρίθηκε σε όλες σχεδόν τις ερωτήσεις τους, τονίζοντας τη σημασία της κοινωνίας των πολιτών και τον ουσιαστικό ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στα θέματα που έθεσαν οι μαθητές.

Η επίσκεψη των μαθητών στο δημαρχείο έδωσε την αφορμή για συλλογή υλικού που θα χρησιμοποιηθεί στην επόμενη φάση του προγράμματος e-twinning. Οι μαθητές θα σχηματίσουν ομάδες με άλλα σχολεία στην Ευρώπη και αναλύσουν ένα κοινό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στις πόλεις τους. Τα αποτελέσματα της έρευνάς τους θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που προγραμματίζεται την άνοιξη σε σχολείο της Ρουμανίας.

Το παιδιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι 50 και χωρίζονται σε δύο ομάδες, με υπεύθυνες καθηγήτριες την κ. Ελίνα Καραματζιάνη (Π.Ε.02) και την κ. Λίτσα Μαλλιαρού (Π.Ε.06) και συμμετέχοντες καθηγητές στην παιδαγωγική ομάδα τον κ. Παναγιώτη Αλεξόπουλο (Π.Ε.11), διευθυντή του σχολείου και την κ. Μαργαρίτα Χωριανοπούλου (Π.Ε.02).

Τα σχολεία συνεργασίας είναι το «Lycee Alexandre Berard», από τη Γαλλία, το «E. Medi», από την Ιταλία, το σχολείο «Spiru Haret», από τη Ρουμανία και τα σχολεία «Ozdemir Sabanci Emirgan Anatolian High School», από την Κωνσταντινούπολη και «Sehit Oguzhan Yasar Anadolu Lisesi», από την Άγκυρα.

The post Συνάντηση μαθητών του 4ου ΓΕΛ με τον δήμαρχο Γαλατσίου appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα