Συνάντηση Γ. Πατούλη με Δίκτυο Ελλήνων Αιρετών Ευρώπης

Το πλαίσιο δράσεων που πρέπει να δρομολογηθούν προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος να μετατραπεί το Δίκτυο Ελλήνων Αιρετών της Ευρώπης σε παγκόσμιο συζητήθηκε στη σημερινή συνάντηση του προέδρου της ΚΕΔΕ, Γιώργου Πατούλη, με τον πρόεδρο του Δικτύου και δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Solna Σουηδίας Γ. Κοντορίνη.

Στη συνάντηση μετείχαν και τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας του Δικτύου Ι. Ζαχαράκη, Α. Παπάζογλου και Ν. Ρουσκέτος.

Ο κ. Πατούλης επισήμανε ότι η επέκταση του Δικτύου και πέραν των ευρωπαϊκών συνόρων

θα συμβάλλει προκειμένου να υπάρξουν οι προϋποθέσεις που θα επιτρέψουν στην ελληνική ομογένεια να βρεθεί στην πρώτη γραμμή για την ανασύνταξη της χώρας και πρόσθεσε ότι η προσπάθεια θα έχει την αιγίδα και την αμέριστη στήριξη της ΚΕΔΕ.

Στο Δίκτυο αυτή τη στιγμή συμμετέχουν 500 εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, ελληνικής καταγωγής, από όλη την Ευρώπη και δρομολογείται η ένταξη 44 αυτοδιοικητικών από την Αυστραλία, 7 από τον Καναδά και 4 από τις ΗΠΑ, με την ιδιότητα των παρατηρητών.

Στο πλαίσιο των κοινών δράσεων που εξετάζονται, κατά τη σημερινή συνάντηση συζητήθηκε η δυνατότητα φιλοξενίας παιδιών της ομογένειας σε ελληνικές δημοτικές κατασκηνώσεις, αλλά και τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας σε χώρες που έχουν ανάγκη, κυρίως από φαρμακευτικό υλικό.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, επικαλούμενος και τις επαφές που είχε με τους ελληνικής καταγωγής εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης, τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αυστραλία, όπως και στον Καναδά, επισήμανε ότι η συνεργασία με τους Έλληνες της διασποράς είναι ουσιαστική, καθώς έχει συμβάλει προκειμένου η ελληνική Τοπική Αυτοδιοίκηση να έχει συνομιλητές με σημαντική εμπειρία σε πολλούς δήμους της Ευρώπης.

Από την πλευρά του, ο ρόεδρος του Δικτύου ευχαρίστησε τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ για την υποστήριξη, τονίζοντας ότι η μεταξύ τους συνεργασία έχει στόχο να εδραιώσει τις σχέσεις της ομογένειας με τις τοπικές κοινωνίες.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο κ. Πατούλης σε δηλώσεις του τόνισε:

«Στο πλαίσιο της βούλησής μας να ενισχύσουμε την εξωστρέφεια της Αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού, αποφασίσαμε να εργαστούμε από κοινού για τη μετεξέλιξη του Δικτύου Αιρετών σε παγκόσμιο.

»Μαζί στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας για κοινές συμπράξεις στο μέλλον, με στόχο να ενώσουμε τους απανταχού ομογενείς που δραστηριοποιούνται στην Αυτοδιοίκηση και να σχεδιάσουμε δράσεις που θα διευρύνουν την αναπτυξιακή προοπτική των τοπικών κοινωνιών.

»Η ΚΕΔΕ και το Δίκτυο Ελλήνων Αιρετών ενώνουμε τις δυνάμεις μας προκειμένου να μπορέσουν να ενισχυθούν οι δεσμοί της ομογένειας με τη Μητρόπολη. Οι Έλληνες συνάδελφοι αιρετοί από δήμους της Ευρώπης, αλλά και όλου του κόσμου, θέλουν και μπορούν να στηρίξουν τις αρχές και τα δίκαια του Ελληνισμού και αυτή τους τη διάθεση είμαστε έτοιμοι να την αξιοποιήσουμε».

The post Συνάντηση Γ. Πατούλη με Δίκτυο Ελλήνων Αιρετών Ευρώπης appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα