Συλλογικότητες του Χαλανδρίου στη συγκέντρωση της 6ης Μαΐου στο Σύνταγμα

Ο Σύλλογος Γυναικών Χαλανδρίου, ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Χαλανδρίου, Χολαργού, Αγ. Παρασκευής και Βριλησσίων και το Παράρτημα Επισιτισμού-Τουρισμού Β. Τομέα ΔΑΣ-ΟΤΑ Χαλανδρίου καλούν τους πολίτες να συμμετάσχουν στην αγωνιστική πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση την Πέμπτη 6 Μαΐου, στις 10 π.μ., στο Σύνταγμα, μαζί με τα εργατικά συνδικάτα,

ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα, την ΟΓΕ και τους συλλόγους συνταξιούχων.

Ειδικότερα, οι προαναφερόμενες συλλογικότητες σημειώνουν τα εξής στη σχετική ανακοίνωση:

Δίνουμε μαχητική απάντηση στα βρώμικα αντεργατικά σχέδια που καταργούν το 8ωρο, γυρνώντας μας πίσω έναν αιώνα.

Δεν ανεχόμαστε ένα χρόνο μετά την πανδημία να πεθαίνουν άνθρωποι γιατί δεν έχουν διασφαλισθεί οι αναγκαίες κλίνες στα νοσοκομεία, το απαραίτητο μόνιμο υγειονομικό προσωπικό, να έχουν μετατραπεί τα νοσοκομεία σε «μίας νόσου», ενώ οι κλινικάρχες αβγατίζουν τα κέρδη τους.

Δεν ανεχόμαστε να μας κουνάνε το δάχτυλο της «ατομικής ευθύνης», ενώ στους χώρους δουλειάς τα υγειονομικά πρωτόκολλα έχουν γίνει λάστιχο από τους εργοδότες.

Να εξαρτάται η ζωή μας από τα παζάρια και τον εμπορικό πόλεμο των φαρμακευτικών εταιρειών με την κυβέρνηση και την Ε.Ε. Να τους κάνει πλάτες.

ΩΣ ΕΔΩ.ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ.

Καταργούν το 8ωρο και θεσμοθετούν 10ωρη δουλειά, με απλήρωτες υπερωρίες και ρεπό όταν ο εργοδότης θέλει.Επεκτείνουν τη κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.Μονιμοποιούν την τηλεργασία.Παλεύουμε για το δικαίωμα στη σταθερή δουλειά με μείωση του εργάσιμου χρόνου, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, με μέτρα προστασίας.

Γιατί υπάρχουν οι προϋποθέσεις γι’ αυτό.

Κάτω τα χέρια από το 8ωρο και την κυριακάτικη αργία!

Ούτε βήμα πίσω από τις ανάγκεςμας!

Εργαζόμενη και άνεργη, αυτοαπασχολούμενη,

Νέα μητέρα, φοιτήτρια, συνταξιούχε,  μετανάστρια και πρόσφυγα.

Ολόκληρη η σχετική ανακοίνωση Download

The post Συλλογικότητες του Χαλανδρίου στη συγκέντρωση της 6ης Μαΐου στο Σύνταγμα appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα