Στην έκθεση «Stories Untold» η Μ. Πατούλη-Σταυράκη

Με αφορμή τα εγκαίνια σημαντικών εικαστικών παρουσιάσεων που πραγματοποιήθηκαν στον Δήμο Αμαρουσίου, η πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων, ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη, ως επίσημη προσκεκλημένη, έδωσε το «παρών» την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018.

Στην έκθεση «Stories Untold» – Ιστορίες Τέχνης από τη Συρία, που έλαβε χώρα στην Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη «Σπύρος Λούης», ξεναγήθηκε η ίδια από τον ζωγράφο και έναν από τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες Badie

Jahjah. Η έκθεση φιλοξενεί μια ξεχωριστή σύνθεση έργων Τέχνης της Συρίας από οχτώ καλλιτέχνες που έγιναν μάρτυρες ενός αιματηρού πολέμου στην ίδια τους τη χώρα. Η κα Πατούλη τόνισε σχετικά: «Πρόκειται για μια ιδιαίτερη προσέγγιση της σημερινής ζωής στη Συρία που μέσα από τη διαχείριση της απώλειας, του πόνου και του φόβου υμνείται η δημιουργικότητα, η αγάπη και η ελπίδα για ζωή». Αξίζει να σημειωθεί ότι η έκθεση είναι δημιούργημα της ManasArtPlatform, τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO και πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Αμαρουσίου και την GalleryAlefNoonDamascus.

Η πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Β.Π. προλόγισε, επίσης, την έκθεση με τίτλο «Αναθέματα» για την παιδική και γυναικεία κακοποίηση, στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου Αμαρουσίου, μετά από πρόσκληση που δέχθηκε από την εικαστικό Γιούλικα-Γεωργία Ζολώτα. Η κα Πατούλη, επίσης, ανέφερε: «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό στις μέρες μας ευαίσθητα κοινωνικά ζητήματα όπως η κακοποίηση, σε όλες τις εκφάνσεις της, να γίνονται αντικείμενο έκφρασης μέσα από την τέχνη και τον πολιτισμό, μεταδίδοντας συγχρόνως ηχηρά μηνύματα κοινωνικής ενεργοποίησης για την πλήρη εξάλειψή της». Παράλληλα, συνεχάρη την κα Ζολώτα για την εμπνευσμένη – δημιουργική παρέμβασή της στα εικαστικά δρώμενα του τόπου μας, σημειώνοντας ότι: «Ο Όμιλος για την UNESCO Β.Π. στηρίζει κάθε γόνιμη πρωτοβουλία που προέρχεται από τους εκπροσώπους του Πολιτισμού και έχει στο επίκεντρο τον ίδιο τον Άνθρωπο».

The post Στην έκθεση «Stories Untold» η Μ. Πατούλη-Σταυράκη appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα