Στην 106η επέτειο ανακήρυξης της Αυτονόμου Πολιτείας Βορείου Ηπείρου ο περιφερειάρχης Αττικής

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, παρέστη την Κυριακή 16/2 στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 106η επέτειο της ανακήρυξης της αυτονόμου Πολιτείας της Βορείου Ηπείρου.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με τη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στην πλατεία Καρύτση, ενώ ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Εκτός από τον περιφερειάρχη Αττικής, στεφάνια κατέθεσαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι κομμάτων, του Δήμου Αθηναίων και της Δημοκρατικής Ένωσης Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας «Ομόνοια».

Στην εκδήλωση παρέστησαν

μεταξύ άλλων οι βουλευτές Σ. Βούλτεψη, Α. Μυλωνάκης, ο αντιδήμαρχος Αθηναίων Λ. Σκιαδάς, ο περιφερειακός σύμβουλος Αττικής και εντεταλμένος σε θέματα Βορειοηπειρωτών Α. Κούρτης και ο πρώην υπουργός Α. Φούσας.

Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών Μπάμπης Καραθάνος ευχαρίστησε προσωπικά τον περιφερειάρχη Αττικής, καθώς με τη στήριξή του απέδωσε η προσπάθεια για κατοχύρωση πλήρους δικαιώματος σύνταξης σε Βορειοηπειρώτες, θέμα για το οποίο υπήρξε πρόσφατα δέσμευση και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Από την πλευρά του, ο κ. Πατούλης, με αφορμή τη σημερινή επέτειο, δήλωσε:

«Τιμούμε διαχρονικά τις προσπάθειες των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών και στηρίζουμε τον αγώνα για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους. Τελευταίος ήρωας αυτών των αγώνων ο Κωνσταντίνος Κατσίφας. Μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα η Ελληνική Εθνική Μειονότητα και θα τους στηρίξουμε για μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Οι Βορειοηπειρώτες είναι δύο φορές Έλληνες. Πρόκειται για ανθρώπους με υψηλό εθνικό φρόνημα, μεγάλη αγάπη για τα ελληνικά χώματα και ακόρεστη διάθεση προσφοράς στην πατρίδα. Θα είμαστε δίπλα τους όποτε χρειαστεί».

The post Στην 106η επέτειο ανακήρυξης της Αυτονόμου Πολιτείας Βορείου Ηπείρου ο περιφερειάρχης Αττικής appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα