«Σκοτεινός οιωνός» από την Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης

Την ταινία «Σκοτεινός Οιωνός» του Moez Kamoun, παραγωγής 2017, προβάλει η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019 στις 8 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης (Χρ. Σμύρνης & Ρ. Φεραίου) με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Τυνησίας στην Αθήνα και σε συνδιοργάνωση με το ΝΠΔΔ του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης «Περιβάλλον – Αθλητισμός – Πολιτισμός» (ΠΕΑΠ). \

Η είσοδος

είναι ελεύθερη για το κοινό.

Λίγα λόγια για την ταινία

O Ιμπραήμ και η Φατιμά έχουν ένα εστιατόριο στην Τύνιδα. Ο Ιμπραήμ, μανιώδης χαρτοπαίκτης, το χάνει στα χαρτιά και μπαίνει στη φυλακή λόγω των χρεών του. Εκεί μαθαίνει από ένα συγκρατούμενό για κάποιον Μοχτάρ, έναν «μάγο» που θα του λύσει τα οικονομικά του προβλήματα.

Παρά τις αντιρρήσεις της Φατιμά και ενός σοφού φίλου της που τους ακολούθησε στο ταξίδι τους ο ευκολόπιστος και επιπόλαιος Ιμπραήμ εμπιστεύεται τον Μουχτάρ δίνοντάς του όλες τις οικονομίες τους, χωρίς κανένα βέβαιο αποτέλεσμα.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία – Σενάριο: Moez KamounΠρωταγωνιστούν: Souhir Ben Amara, Moneem Choueiet, Foued LitayemΦωτογραφία: Michel BaudourΜοντάζ: Imen AbdelberiΜουσική: Jelena Bobric, Malik Melek Khelifa.

Διάρκεια: 85΄.

«Σκοτεινός οιωνός» από την Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης / αφίσαΠοιος είναι ο σκηνοθέτης Moez Kamoun

Γεννημένος το 1962 στηνΤύνιδα, ο Moez Kamoun αποφοίτησε από την ΑνωτάτηΣχολή Κινηματογράφου και Οπτικοακουστικών Μέσων στο Παρίσι (ESCA).

Εργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτη σε πολλές ταινίες, τόσο στην Τυνησία όσο και διεθνώς, με χαρακτηριστικότερες τις ταινίες «The English Patient» του Anthony Minguella και «Star Wars» του Georges Lukas.

Πραγματοποίησε στη συνέχειατέσσερις μικρού μήκους ταινίες και ένα ντοκιμαντέρ για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμοστην Τυνησία.

Οι τρεις μεγάλου μήκους ταινίες του, «Libre», «Fin décembre» και «Parole d’hommes» συμμετείχαν σε πολλά φεστιβάλ.

Φιλμογραφία:

2015 – «Libre» 2010 – «Fin décembre» 2004 – «Parole d’hommes»2001 – «L’écrivain public» (μικρού μήκους) 1998 – «Une année d’histoire, 1942» (μικρού μήκους).

The post «Σκοτεινός οιωνός» από την Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα