Ρομά βασάνισαν και λήστεψαν ηλικιωμένη στη Λυκόβρυση – Η ΟΠΚΕ συνέλαβε έναν από τους δράστες

Το βράδυ της Δευτέρας 13 Φεβρουαρίου 2023 τέσσερα άτομα Ρομά εισήλθαν σε οικία στη Λυκόβρυση, όπου διαμένει ηλικιωμένη γυναίκα. Οι δράστες κράτησαν τη γυναίκα όμηρο για κάποια ώρα εντός της οικία της, την χτυπούσαν και την απειλούσαν με ένα μαχαίρι το οποίο είχαν τοποθετήσει στον λαιμό της και κατάφεραν να της αποσπάσουν κάποια κοσμήματα.

Εν συνεχεία τράπηκαν σε φυγή με ενα ασημί Scoda octavia. Η ηλικιωμένη, τρομοκρατημένη και χτυπημένη, ενημέρωσε τους οικείους της και αυτοί, με τη σειρά τους, την Αστυνομία.

Το Κέντρο Αμέσου Δράσεως έδωσε τις περιγραφές των υπόπτων προκειμένου να αναζητηθούν. Έτσι ενημερώθηκε και η ομάδα ΟΠΚΕ που εργαζόταν στη Δυτική αττική, οι άνδρες της οποίας κινήθηκαν άμεσα προς τους καταυλισμούς των περιοχών ευθύνης τους. Λίγη ώρα αργότερα εντόπισαν το εν λόγω όχημα στον καταυλισμό Ρομά Αγίας Σωτήρος στις Αχαρνές, με ένα άτομο εντός του. Ύστερα από συντονισμένη επέμβαση και μετά από πεζή καταδίωξη, ακινητοποιήθηκε το άτομο που οδηγούσε το όχημα, έχοντας στη θέση του συνοδηγού το μαχαίρι της ληστείας.

Ο συλληφθείς, ο οποίος ήταν γνωστός στις Αρχές για την παραβατική του συμπεριφορά και είχε αποφυλακιστεί τους τελευταίους 9 μήνες, παραδέχτηκε στους άνδρες της ΟΠΚΕ την πράξη του, οι οποίοι, ύστερα απο ενδελεχή έρευνα, βρήκαν και τα αφαιρεθέντα τιμαλφή.

Το άτομο, το οποίο μετά από αναγνώριση ήταν αυτό που κράταγε και πίεζε το μαχαίρι στον λαιμό της άτυχης γυναίκας, οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Πεύκης, όπου ερευνάται η συμμετοχή του σε πλήθος ληστειών και κλοπών στις περιοχές Παιανίας, Πεντέλης, Γέρακα, κατά τη διάρκεια των οποίων ενήργησαν άτομα με το ίδιο αυτοκίνητο.

Πηγή: easyda.gr/Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής

The post Ρομά βασάνισαν και λήστεψαν ηλικιωμένη στη Λυκόβρυση – Η ΟΠΚΕ συνέλαβε έναν από τους δράστες appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρομά, Λυκόβρυση –, ΟΠΚΕ,roma, lykovrysi –, opke