Προληπτικός έλεγχος μαστού σε γυναίκες κατοίκους Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού

Δωρεάν προληπτικός έλεγχος μαστού για γυναίκες – κατοίκους του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού άνω των 40 ετών θα διεξαχθεί την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017 από τις 9 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι στο Δημοτικό Ιατρείο Ψυχικού (Στρατηγού Καλλάρη 13).

Με πρωτοβουλία της Επιτροπής Υγείας – Πρόνοιας του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού και την εθελοντική συμμετοχή του ιατρού ογκολόγου χειρουργού Γεωργίου Φιλιππάκη, στον έλεγχο συμπεριλαμβάνεται κλινική εξέταση, ψηλάφηση, αξιολόγηση μαστογραφίας (εφ΄ όσον

υπάρχει) και υπέρηχος.

Σημειώνεται ότι ο καρκίνος του μαστού παρουσιάζει μια σχετική αύξηση τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα στις νεαρές ηλικίες. Είναι ο πιο συχνά διαγνωσμένος καρκίνος στο γυναικείο πληθυσμό παγκοσμίως. Επίσης, είναι η πρώτη κατά σειρά αιτία θανάτου από καρκίνο στις γυναίκες σε ηλικίες 35 – 50 ετών.

Σκοπός της δράσης είναι να ενημερωθούν οι γυναίκες για τις μεθόδους έγκαιρης διάγνωσης, να έρθουν σε επαφή με ειδικούς γιατρούς μαστού που θα τις ενημερώσουν για τη υγεία του μαστού τους και να εξοικειωθούν οι νεότερες γυναίκες με τη διαδικασία της κλινικής εξέτασης μαστού.

The post Προληπτικός έλεγχος μαστού σε γυναίκες κατοίκους Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα