Πάνος Βραχνός: Χρόνια Πολλά σε όλες τις γυναίκες

Τις ευχές του προς όλες τις γυναίκες, αλλά και ειδικότερα στις γυναίκες που πλαισιώνουν τον συνδυασμό του απευθύνει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου και υποψήφιος δήμαρχος με τον συνδυασμό Μαρούσι – Καθαρή Γραμμμή, Πάνος Βραχνός, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας που εορτάζεται σήμερα.

Σε ανακοίνωση του συνδυασμού επισημαίνονται

τα εξής:

«Σε μια εποχή βαθιάς κρίσης αρχών και αξιών», τονίζει ο κ. Βραχνός, «η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι η ευκαιρία να αναλογισθούμε πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της γυναίκας για την κοινωνική συνοχή και την κοινωνική πρόοδο, αλλά και στη διαμόρφωση του δημόσιου βίου».

Υπενθυμίζεται ότι η Παγκόσμια Hμέρα της Γυναίκας εορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, ως ημέρα μνήμης των αγώνων του κινήματος για τα δικαιώματα των γυναικών.

Η ιστορία της Παγκόσμιας Ημέρας φτάνει πίσω στο 1857, όταν πραγματοποιήθηκε μεγάλη απεργία από εργάτριες της κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Η πρώτη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιορτάστηκε το 1909 με πρωτοβουλία του Σοσιαλιστικού Κόμματος των ΗΠΑ και υιοθετήθηκε δύο χρόνια αργότερα από τη Σοσιαλιστική Διεθνή και το 1975 από τα Ηνωμένα Έθνη.

The post Πάνος Βραχνός: Χρόνια Πολλά σε όλες τις γυναίκες appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα