Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Λυκόβρυσης-Πεύκης: Από πού και ως πού αστυνομικός καλεί εργαζόμενο του Δήμου για εργασία;

«Με έκπληξη και συγχρόνως με αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε το απαράδεκτο γεγονός της αστυνομικής ενέργειας και διαπόμπευσης εργαζομένου στην υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου», όπως αναφέρει η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία (Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.) Λυκόβρυσης-Πεύκης.

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης, η Οργάνωση σημειώνει τα εξής:

Χαρακτηριστικά όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Σωματείου Eργαζομένων στον Δήμο:

«Περιπολικό της Αστυνομίας εμφανίστηκε έξω από το σπίτι συναδέλφου,

σε κεντρικό σημείο της Πεύκης, και αφού φώναξε το ονοματεπώνυμό του από τα μεγάφωνα του περιπολικού, ζητώντας του να κατέβει κάτω, διαπομπεύοντας τον, του διεμήνυσε να πάει την επόμενη ημέρα για δουλειά, σύμφωνα με τα λεγόμενα του αστυνομικού κατ’ εντολή του δημάρχου και του αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας. Ο συνάδελφος, που δούλευε μέχρι εξαντλήσεως την ίδια ημέρα, είχε δηλώσει αναρρωτική άδεια στην υπηρεσία, για την επόμενη. Προς τιμήν του, ζήτησε γραπτή εντολή και καθώς δεν του δόθηκε, αρνήθηκε…»

Από τα παραπάνω προκύπτουν αβίαστα ορισμένα ερωτήματα, τα οποία πρέπει να απαντηθούν άμεσα, από τη διοίκηση του Δήμου:

Ποιος εκ μέρους της διοίκησης του Δήμου έδωσε εντολή για μία τέτοια απαράδεκτη  αστυνομική παρέμβαση, έξω από το σπίτι του εργαζόμενου;Ποιο ήταν το ακριβές περιεχόμενο της εντολής της διοίκησης του Δήμου; Και ο δήμαρχος; Γνωρίζει ο δήμαρχος το θέμα; Καταδικάζει την απαράδεκτη ενέργεια διαπόμπευσης εργαζομένου του Δήμου; Τι μέτρα προτίθεται να λάβει προς παραδειγματισμό και αποτροπή παρόμοιων ενεργειών -που έντονα θυμίζουν μαύρο παρελθόν- στο μέλλον;

Όσον αφορά στο Αστυνομικό Τμήμα Πεύκης:

Σε ποιο νομοθετικό ή κανονιστικό πλαίσιο στήριξε τέτοια παρέμβαση της Αστυνομίας;Υπήρξε προηγούμενο έγγραφο Εισαγγελικής Αρχής ή ο συγκεκριμένος αστυνομικός ενήργησε αυτοβούλως, δηλ. παρανόμως; Ενημέρωσε ο ενεργών αστυνομικός τη διεύθυνση του Αστυνομικού Τμήματος, έλαβε εντολή για τη συγκεκριμένη ενέργειά του;Το γεγονός της αστυνομικής επέμβασης κατεγράφη στο Βιβλίο Συμβάντων του Αστυνομικού Τμήματος; Τι συγκεκριμένα αναφέρεται σε αυτό;

Ας γνωρίζουν όλοι ότι τέτοιες ενέργειες είναι απαράδεκτες σε μια πολιτισμένη και δημοκρατική κοινωνία και δεν είναι δυνατόν να περάσουν δίχως συνέπειες.

Θεωρούμε το θέμα ιδιαίτερα σημαντικό και ζητούμε υπεύθυνη ενημέρωση εκ μέρους του δημάρχου και συγκεκριμένες ενέργειες της δημοτικής αρχής, προς αποφυγή αντίστοιχων απαράδεκτων ενεργειών στο μέλλον.

Ευχόμαστε τα ερωτήματα να απαντηθούν σε τοπικό επίπεδο. Αλλιώς θα αναζητηθούν οι απαντήσεις και μέσω της κατάλληλης κοινοβουλευτικής διαδικασίας.

Οι καιροί είναι δύσκολοι, δεν επιτρέπεται σε κανέναν να κρύβεται ή διά της σιωπής να ανέχεται παραβατικές συμπεριφορές.

Αναμένουμε…

The post Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Λυκόβρυσης-Πεύκης: Από πού και ως πού αστυνομικός καλεί εργαζόμενο του Δήμου για εργασία; appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα