«Νυχτερινή Ακρόαση» στη Λέσχη Ανάγνωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χαλανδρίου

Στο πλαίσιο της Λέσχης Ανάγνωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Χαλανδρίου επιλέχθηκε για τον μήνα Φεβρουάριο του 2019 η ανάγνωση του βιβλίου «Νυχτερινή Ακρόαση» της Ευγενίας Φακίνου.

Καλεσμένη της Λέσχης η συγγραφέας του βιβλίου Ευγενία Φακίνου.

Η συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019 στις 18:30 στο Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Χαλανδρίου (Φιλικής Εταιρείας & Τομπάζη 18, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6820464).

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη.

Λίγα
λόγια για το βιβλίο

«Μια καμπάνα κρεμόταν χωρίς σκοινί. Τι κρίμα, σκέφτηκε η Ελένη, θα μπορούσα να τη χτυπήσω ν΄ ακουστεί και να
διώξει όλη τη φασαρία απ΄ το κεφάλι μου»

Η «Νυχτερινή ακρόαση» είναι μια ιστορία που μιλάει στην καρδιά μας, με αμεσότητα και ζυγίζει την ανθρώπινη μοναξιά, τη μελαγχολία, τα λάθη, τις υποχωρήσεις, τη χειραφέτηση, την άκρατη ψυχή μιας γυναίκας που εντέλει δεν βολεύεται μέσα στα στήθια της και κρώζει κάθε που νυχτώνει τον πόνο μιας ύπαρξης υπό συμβιβασμό.

Μιλάει για τη θέση της γυναίκας σε μια μικρή κοινωνία (μα το ίδιο και σε μια μεγάλη, πολύβουη πόλη όπως η Αθήνα του 1970) και για το ότι μέρα τη μέρα, τα όνειρά μας (που ενίοτε δεν είναι απλώς η λαχτάρα μιας αγκαλιάς) δεν χωράνε σε συμβιβασμούς.

Η αγάπη είναι που αναζητά η ηρωίδα του βιβλίου Ελένη στη ζωή, στις μέρες και την ύπαρξή της· την αγάπη για να πάρει μια ανάσα ζωντανή, ελεύθερη, αληθινή και να κάνει επιτέλους την υπέρβαση και την ανατροπή της, καθώς όλοι το γνωρίζουν, εκείνα που δεν πράξαμε, όσα πέρασαν και τα χάσαμε, εκείνα που δεν κυνηγήσαμε είναι εκείνα που μας πονάνε περισσότερο.

The post «Νυχτερινή Ακρόαση» στη Λέσχη Ανάγνωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χαλανδρίου appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα