Νίκη των Πολιτών Αγίας Παρασκευής: Απαραίτητο το οικόπεδο «Μακρή» – Αλλοπρόσαλλη τακτική Β. Ζορμπά

Απαραίτητο είναι το οικόπεδο των πρώην εκπαιδευτηρίων «Μακρή» (Ο.Τ.119) στην Αγία Παρασκευή για την ανέγερση σχολείων, σύμφωνα με την παράταξη Νίκη των Πολιτών Αγίας Παρασκευής.

Η παράταξη του τέως δημάρχου Αγίας Παρασκευής, Γιάννη Σταθόπουλου, κάνει λόγο για «αλλοπρόσαλλη τακτική» από πλευράς του νυν δημάρχου Βασίλη Ζορμπά.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση της παράταξης Νίκη των Πολιτών Αγίας Παρασκευής:

Η περιοχή του Τσακού Αγίας Παρασκευής έχει ανάγκη ενός ακόμα Δημοτικού Σχολείου όπως και ενός Νηπιαγωγείου. Το γεγονός απασχολεί τη σχολική κοινότητα και το μόνο κατάλληλο οικόπεδο για ανέγερση σχολείων είναι τα πρ. Εκπαιδευτήρια «Μακρή» στην οδό Ελ. Βενιζέλου, οικόπεδο δεσμευμένο από τον Δήμο Αγίας Παρασκευής.

Το 2015 η δημοτική Αρχή Σταθόπουλου κατάφερε να πετύχει την «καταλληλότητα» του οικοπέδου, το δε 2018 με την απόφαση 419/2018 του Δημοτικού Συμβουλίου ψηφίσθηκε η δυνατότητα σύναψης δανείου για την απόκτηση του χώρου (τμήμα του Οικοδομικού Τετραγώνου 119). Υπάρχει μάλιστα, μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και την επιστολή που στάλθηκε στις τράπεζες, απάντηση από μία με ημερομηνία 30/8/2019, όπως και από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Παρά ταύτα σε όλα τα Δημ. Συμβούλια της νέας περιόδου όταν εμείς ως δημοτική κίνηση, αλλά και άλλοι απαιτούσαμε σχετική ενημέρωση, ο Βασ. Ζορμπάς μάς ανέφερε δύο τουλάχιστον επίσημα ραντεβού που είχε με τους ιδιοκτήτες του ακινήτου και την απαίτησή τους να φέρει προς συζήτηση στο Δ.Σ. θέμα άρσης της δέσμευσης, κάτι για το οποίο δεν ξεκαθάριζε καθόλου τις προθέσεις του.

Για την ιστορία υπενθυμίζουμε ότι το 2014 η πολιτική θέση του κ. Ζορμπά ήταν ότι το «Μακρή» δεν χρειάζεται! Μια από τις τελευταίες πολιτικές πράξεις της δημοτικής του Αρχής ήταν να «χαθεί» το 2014 η καταλληλότητα του οικοπέδου με στέλεχός του να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των ιδιοκτητών.

Στις 23/10, ο ευρισκόμενος σε συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες Β. Ζορμπάς έστειλε Ανοιχτή Εκδήλωση Ενδιαφέροντος στις Τράπεζες για την εφαρμογή της απόφασης 419/2018 του Δημοτικού Συμβουλίου και για σύναψη δανείου, προφανώς μετά τις πιέσεις της σχολικής κοινότητας αλλά και όλων μας.

Η κυβίστηση αυτή του κ. Ζορμπά γίνεται δεκτή αρκεί να ολοκληρωθεί η απόκτηση του χώρου. Οι πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας του Τσακού, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, με τη δημιουργία του 12ου Δημοτικού Σχολείου και ενός Νηπιαγωγείου στον συγκεκριμένο χώρο θα επιτρέψει να «αναπνεύσουν» όλα τα σχολεία που βρίσκονται νότια της οδού Μεσογείων. Σε αυτή την κατεύθυνση η Νίκη των Πολιτών της Αγίας Παρασκευής θα είναι σταθερά αρωγός!

The post Νίκη των Πολιτών Αγίας Παρασκευής: Απαραίτητο το οικόπεδο «Μακρή» – Αλλοπρόσαλλη τακτική Β. Ζορμπά appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα