Ν. Μπαρμπούνης: Δικαιολογημένες οι αντιδράσεις για τη νέα θέση της κεντρικής λαϊκής αγοράς Ηρακλείου

Για «έντονες», αλλά «δικαιολογημένες» διαμαρτυρίες κατοίκων και επαγγελματιών σχετικώς με την αλλαγή θέσης της κεντρικής λαϊκής αγοράς στο Ηράκλειο Αττικής κάνει λόγο ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Νίκος Μπαρμπούνης.

Τον προβληματισμό και τη δυσαρέσκειά τους εξέφρασαν στον ίδιο οι επαγγελματίες αλλά και οι καταναλωτές τους οποίους συνάντησε στην κεντρική λαϊκή αγορά της πόλης, την Παρασκευή 10 Ιουνίου. Ο λόγος των αντιδράσεων,

σύμφωνα με τον ίδιο, είναι η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής περί αλλαγής οριοθέτησης της λαϊκής αγοράς σε άλλον δρόμο, γεγονός το οποίο θεωρούν ότι θα προκαλέσει ποικίλα προβλήματα και κυκλοφοριακής συμφόρησης και επιβάρυνσης της ζωής των μονίμων κατοίκων και θέματα ασφάλειας.

Ο κ. Μπαρμπούνης συζήτησε με τους παρευρισκόμενους για αρκετή ώρα και, όπως σημειώνει, οι ανησυχίες που του εξέφρασαν οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες τον βρίσκουν σύμφωνο. Για τον λόγο αυτόν προτείνει «να αναβληθεί η μεταφορά της λαϊκής για ένα μικρό χρονικό διάστημα και να ζητηθεί από τους μελετητές που συντάσσουν το Σχέδιο Βιώσιμης Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) να μας προτείνουν τη βέλτιστη λύση, βάσει των επιστημονικών δεδομένων που εξάγουν από τις μετρήσεις επιβάρυνσης που έχουν ήδη εκπονήσει. Γνωρίζουμε εδώ και πολλά χρόνια ότι οι κάτοικοι υφίστανται σημαντική επιβάρυνση, αλλά η προτεινόμενη μετακίνηση είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσει μεγαλύτερο πρόβλημα. Στη νέα θέση της λαϊκής το οδόστρωμα δεν είναι σε ευθεία, υπάρχουν πολλές πολυκατοικίες και επιχειρήσεις, ένα super market, καθώς και δύο μεγάλα σχολεία. Όλοι αυτοί οι παράγοντες δεν προσδιορίζουν ως κατάλληλη τη νέα θέση της λαϊκής», τονίζει ο κ. Μαρμπούνης.  

Ένα ακόμα «παράδοξο», όπως το χαρακτηρίζει, σε σχέση με τις λειτουργίες και τις διαδικασίες του Δήμου είναι ότι ενώ από την προηγούμενη εβδομάδα υπήρχε ανακοίνωση προς τους επαγγελματίες και παραγωγούς για αλλαγή της θέσης της λαϊκής, απόφαση της Περιφέρειας δεν υπάρχει ακόμα. Μόλις, σήμερα Τρίτη (15/6) συνεδρίασε εξ αποστάσεως η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής για να ψηφίσει το θέμα προσθέτει. «Ο Δήμαρχος, ως άλλος προφήτης, γνωρίζει φυσικά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας της αρμόδιας Επιτροπής αλλά και την απόφαση της Περιφέρειας. Επιπλέον, οι αντιδράσεις των άμεσα ενδιαφερομένων καμιά βαρύτητα δεν έχουν» καταλήγει ο κ. Μπαρμπούνης στην ανακοίνωσή του.

The post Ν. Μπαρμπούνης: Δικαιολογημένες οι αντιδράσεις για τη νέα θέση της κεντρικής λαϊκής αγοράς Ηρακλείου appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα