Μετά από 61 χρόνια λύθηκε το μυστήριο με τους 9 γυμνούς νεκρούς στα βουνά της Ρωσίας

Το περίφημο «Dyatlov Pass incident», το μυστήριο με τους εννέα νεκρούς ορειβάτες που «γέννησε» δεκάδες θεωρίες συνωμοσίας, όπως φαίνεται βρήκε τη λύση του.

Πέρασαν 61 χρόνια από την τραγωδία που σόκαρε τη Ρωσία, τον Φεβρουάριο του 1959 και μια νέα έρευνα δείχνει πως βρήκε την αιτία θανάτου των εννέα ανθρώπων.

Έξι δεκαετίες η υπόθεση παρέμενε άλυτη, με τις θεωρίες να αρχίζουν από τη χιονοθύελλα και να καταλήγουν στο Γέτι και τους εξωγήινους.

Ο θάνατός τους και πολύ περισσότερο τα ευρήματα των αρχών δημιούργησαν ένα πέπλο μυστηρίου γύρω από την αποστολή στο «Dead Mountain». Οι εννέα ορειβάτες βρέθηκαν νεκροί, κάποιοι από αυτούς είχαν σπασμένο κρανίο και πλευρά, οι περισσότεροι ήταν γυμνοί, ενώ σε μία από τις γυναίκες έλειπαν τα μάτια και η γλώσσα.

Επίσης, κάποιες από τις σκηνές ήταν κλειστά μπροστά και σκισμένες από μέσα, ενώ ήταν ξεκάθαρο πως προσπάθησαν να φύγουν μακριά από το σημείο αλλά δεν πρόλαβαν.

Τα κατάγματα στο στέρνο και στο κρανίο ήταν σύμφωνα με τους γιατρούς αποτέλεσμα μιας «πολύ μεγάλης πίεσης, ανάλογης με μετωπική σύγκρουση αυτοκινήτου». 

Τα τελευταία χρόνια ξεκίνησε μια νέα έρευνα με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας και μάλλον η απάντηση δόθηκε.

Ούτε Γέτι, ούτε εξωγήινοι!

Όπως δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Communications Earth & Environment, η αιτία είναι μια χιονοστιβάδα με πλάκες χιονιού. Όπως εξηγούν, όταν πέσει πολύ χιόνι απότομα πάνω σε άλλο χιόνι που είναι πιο μαλακό, τότε δημιουργείται μια χιονοστιβάδα σε μορφή πλάκας, που μπορεί να ασκήσει τεράστια πίεση ικανή να συνθλίψει τα ανθρώπινα οστά.

Το ενδεχόμενο της χιονοστιβάδας είχε παλιότερα απορριφθεί καθώς οι πραγματογνώμονες που είχαν βρεθεί στην περιοχή δεν βρήκαν ίχνη (κανονικής) χιονοστιβάδας.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τις θεωρίες, μιας και κανένας από την ομάδα του Igor Dyatlov που θέλησε να εξερευνήσει τα Ουράλια δεν επέζησε, το σημείο που έστησαν τις σκηνές τους ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την τραγική κατάληξη. Η κλίση ήταν τέτοια που ευνόησε τη χιονοστιβάδα.

Καταπλάκωσε τις σκηνές τους και προσπάθησαν να φύγουν όπως όπως -εξ ου και στα σκισίματα από μέσα- αλλά και να μεταφέρουν τους τραυματίες με τα κατάγματα. Ελάχιστα μέτρα κατάφεραν να κάνουν στους -30 βαθμούς Κελσίου και με ελαφρύ ρουχισμό γι’ αυτό η αιτία θανάτου των περισσότερων είναι η υποθερμία. 

Παράλληλα μέχρι να τους εντοπίσουν, αρκετές εβδομάδες αργότερα, τα αγρίμια είχαν φάει κομμάτια από τα σώματά τους.

Έξι δεκαετίες μετά το μυστήριο λύνεται και για την τραγωδία δεν ευθύνονται ούτε οι εξωγήινοι, ούτε δραπέτες φυλακών ή πειράματα του στρατού. Καμία από τις 75 θεωρίες που είχαν αναπτυχθεί. Παρά μόνο η φύση και η ορμή της…

Πηγή: reader.gr/με πληροφορίες από τη Sun, Φωτό: EAST2WEST NEWS

The post Μετά από 61 χρόνια λύθηκε το μυστήριο με τους 9 γυμνούς νεκρούς στα βουνά της Ρωσίας appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα