«Με το καλημέρα» αντιμετώπισε… Ρίχτερ ο Νίκος Χαρδαλιάς

Ο νέος γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατάλαβε από πρώτο χέρι τι σημαίνει ότι σε τούτη την κυβερνητική θητεία δεν υπάρχει ούτε μια μέρα περίοδος χάριτος. Με το που έκλεισε μία εβδομάδα στην εξαιρετικά απαιτητική θέση του, κλήθηκε να αντιμετωπίσει την πρώτη φυσική πρόκληση, αυτή του ισχυρού σεισμού στη Μαγούλα, που ταρακούνησε όλη την Αττική.

Η αλήθεια είναι ότι το πρώτο δείγμα γραφής ήταν θετικό, αφούκαι άμεση κινητοποίηση υπήρξε και γρήγορη ενημέρωση των ΜΜΕ

και κατ’ επέκτασητου κοινού, που ευλόγως ανησύχησε. Βέβαια, είναι επίσης αλήθεια ότι το μέγεθοςτου φαινομένου και η μη ύπαρξη – ευτυχώς – κάποιου θύματος συντέλεσαν κι αυτάστο να μην χρειαστεί να δοκιμαστεί ο μηχανισμός σε συνθήκες πανικού.

Ωστόσο, αυτό δεν μπορεί να καθησυχάσει τον κ. Χαρδαλιά. Ωςέμπειρος αυτοδιοικητικός (πρώην δήμαρχος Βύρωνα και με πολυετή θητεία στονΣύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού), γνωρίζει καλά ότι η Φύση δεναστειεύεται και κάθε παράλειψη από πλευράς πρόληψης, αλλά και ετοιμότητας στοντομέα της καταστολής, μπορεί να οδηγήσει σε ανείπωτες τραγωδίες. Εξάλλου, οι μνήμεςαπό τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα και τις εξίσου φονικές πυρκαγιές στηνΑνατολική Αττική είναι πολύ νωπές…

Θα χρειαστεί, λοιπόν, ο νέος γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας να επιστρατεύσει όλη την εμπειρία του και να αξιοποιήσει όλα τα διαθέσιμα στελέχη, προκειμένου να «χτίσει» εξ αρχής έναν άρτια εκπαιδευμένο, πλήρως εξειδικευμένο και, κατά συνέπεια, αποτελεσματικό μηχανισμό, που να δύναται να ανταπεξέλθει σε κάθε ακραία εκδήλωση φυσικών ή άλλων φαινομένων.

Εμείς να του ευχηθούμε να έχει και καλή τύχη, γιατί χρειάζεται κι αυτή, αφού – κάποιες φορές – μόνο η προετοιμασία και οι καλές προθέσεις δεν αρκούν για να αποτρέψουν την καταστροφή.

The post «Με το καλημέρα» αντιμετώπισε… Ρίχτερ ο Νίκος Χαρδαλιάς appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα