Με «κρότους» συναισθημάτων γέμισε το Πολύκεντρο του Ηρακλείου Αττικής

Διαδραστικότητα, ποιότητα, ευαισθησία, αμφίδρομη επικοινωνία και ένας σωρό ακόμη ανθρώπινα συναισθήματα γέμισαν το Πολιτιστικό Πολύκεντρο Ηράκλειου Αττικής το απόγευμα της Κυριακής 15 Μαϊου 2022.

Αφορμή για αυτό η παρουσίαση της 2ης έκδοσης, της 2ης ποιητικής συλλογής της συγγραφέως-ποιήτριας Αγάθης Ρεβύθη με γενικότερο τίτλο «Ένα βιβλίο με Κρότους».

Το πόνημα της Αγάθης Ρεβύθη παρουσιάστηκε σε ένα κοινό με ιδιαίτερη διαστρωμάτωση και σύνθεση από ένα πάνελ διακεκριμένων ομιλητών, οι οποίοι εξήγησαν με αμεσότητα ότι δεν πρόκειται για «κρότους» που δημιουργούν τραύματα,

αλλά για «κρότους» που οδηγούν στην πνευματική καθαρότητα και στην «αφύπνιση» που είναι αναγκαία συνθήκη για να συνεχίσουμε να υπάρχουμε.

Για την Ηρακλειώτισσα δημιουργό μίλησαν: Ο εκδότης & εικαστικός Μιχάλης Τζαμαλής, η αρχαιολόγος, φιλόλογος και ποιήτρια Βίκυ Αναγνώστη. Η ομιλία της κ. Αναγνώστη πλαισιώθηκε αρμονικά από απαγγελίες της ηθοποιού Όλγας Δαμάνη. Ο κριτικός λογοτεχνίας, φωτορεπόρτερ, ειδικός γραμματέας της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών Γιάννης Βέλλης.

Ειδική παρέμβαση έκανε η πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας Λογοτεχνών &Καλλιτεχνών Αικατερίνη Μπατάλια, η οποία μέσα σε κλίμα χαράς και συγκίνησης βράβευσε την Αγάθη Ρεβύθη για τη συνολική της πορεία στην ποίηση και τα ελληνικά γράμματα.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ένα μέρος από τα έσοδα της εκδήλωσης διατέθηκε για τη Στέγη Θηλέων Παλαιού Φαλήρου «Ο Άγιος Αλέξανδρος» η οποία φιλοξένει κατά κύριο λόγο κορίτσια και γυναίκες από 12 έως 19 ετών που ήρθαν πρόωρα αντιμέτωπες με τη σκληρή πλευρά της ζωής.

Την εκδήλωση έκλεισε ο ο ηθοποιός και συγγραφέας Βασίλης Τραϊφόρος μέσα από τη διαδικασία ερωτήσεων/απαντήσεων με τον δημοσιογράφο, αντιπρόεδρο του Συλλόγου Ρουμελιωτών Ηρακλείου Αττικής, Κων/νο Γ. Τατούλη, ο οποίος είχε το συντονισμό και την παρουσίαση της βραδιάς.

Από τον χώρο της Αυτοδιοίκησης παρόντες ήταν ο επικεφαλής του συνδυασμού Ηράκλειο Μαζί, υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Παπαδημητρίου ο οποίος μίλησε με ιδιαίτερη θέρμη για το πολύπλευρο έργο της Αγάθης Ρεβύθη και για τον ρόλο που η ίδια έχει διαδραματίσει στο χώρο του εθελοντισμού, της ποίησης και της δημοτικής ραδιοφωνίας. Ακόμη, παραβρέθηκαν ο επικεφαλής του συνδυασμού Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία και υποψήφιος δήμαρχος Βασίλης Χριστοδούλου μαζί με τον εκ των στενότερων συνεργατών του Κώστα Εξαδάκτυλο, η περιφερειακή σύμβουλός Βόρειου Τομέα Αθηνών, αρχιτέκτονας/ πολεοδόμος μηχανικός, Φωτείνη Δαλιάνη και ο δικηγόρος Αθηνών, τέως δήμαρχος Χαλανδρίου Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος. Στο κοινό παραβρέθηκε και ο Αντώνης Παρασάκης, επιστημονικός συνεργάτης του προέδρου της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Μιχάλη Κατρίνη.

Παρόντες ήταν σημαντικοί εκπρόσωποι από τον χώρο της δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης, όπως ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτ. Αττικής Αθανάσιος Νασιόπουλος. Ο λέκτορας του τμήματος Δημόσιας Υγιεινής του ιδίου Ιδρύματος, υγειονολόγος Κων/νος Ντέλεζος. Η υποδιευθύντρια του Γυμνασίου της Ελληνογαλικής Σχολής Ουρσουλινών, φιλόλογος-γλωσσολόγος Συλβάνα Κοντοστάνου, ο φιλόλογος-ιστορικός, υπ. διδάκτωρ Βυζαντινής Ιστορίας και πρόεδρος του Συλλόγου Ρουμελιωτών Ηρακλείου Αττικής Βαγγέλης Νικολάου.

The post Με «κρότους» συναισθημάτων γέμισε το Πολύκεντρο του Ηρακλείου Αττικής appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα