Λυκόβρυση – Πεύκη 2020: Τοπική Αυτοδιοίκηση και διεθνείς συνεργασίες

Διεθνείς συνεργασίες για τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης επιδιώκει η παράταξη Λυκόβρυση – Πεύκη 2020.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η παράταξη επισημαίνει τα εξής:

Ο απομονωτισμός δεν πρέπει να είναι ίδιον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά αντίθετα η επιδίωξη διεθνών συνεργασιών με φορείς και αυτοδιοίκητές κοινότητες, με στόχο την ανταλλαγή απόψεων, εμπειριών, βέλτιστων πρακτικών, κοινή συμμετοχή σε έργα και προγράμματα, χρηματοδοτούμενα έργα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων διεθνών

οργανισμών (π.χ. ΟΟΣΑ/OECD), κατατείνοντας στο όφελος του Δήμου μας, οικονομικό και τεχνογνωσίας

Ο συνδυασμός Λυκόβρυση – Πεύκη 2020 με υποψήφιο δήμαρχο τον Παναγιωτη Ιωάννου πιστεύει στις διεθνείς συνεργασίες για τον Δήμο μας και έχει τη σχετική τεχνογνωσία μεταξύ των στελεχών του για να το κάνει με επιτυχία.

Ήδη εδώ και πενταετία έχει ξεκινήσει τις επαφές με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τόσον εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσον και στις ΗΠΑ (π.χ. Σικάγο, Φρανκφούρτη, Δουβλίνο κ.λπ.), ώστε να είναι όλα έτοιμα, μετά την ανάληψη των αρμοδιοτήτων του Δήμου από τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Πρωτοβουλίες, όπως οι Παγκόσμιοι Συνεταιρισμοί για Αποτελεσματική Συνεργασία Ανάπτυξης (Global Partnerships for Effective Development Cooperation), το Συνέδριο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την Ανάπτυξη της Συνεργασίας (UN Development Cooperation Forum), το Συνέδριο Πολιτικής για την Ανάπτυξη (Policy Forum on Development) στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι μερικές από τις δεκάδες ανάλογες πρωτοβουλίες για την προώθηση των πολιτικών συνεργασίας και την αναγνώριση του σημαντικού ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην ανάπτυξη και την τόνωση της οικονομίας και των διεθνών σχέσεων.

Είναι καιρός για τον Δήμο μας να περάσει στην επόμενη μέρα, στη νέα εποχή, καινοτομώντας και πρωτοπορώντας, με σύγχρονη αντίληψη και ανθρωποκεντρικό προσανατολισμό.

Επαφές της παράταξης με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του εξωτερικού:

Δουβλίνο DownloadΦρανκφούρτη Download

The post Λυκόβρυση – Πεύκη 2020: Τοπική Αυτοδιοίκηση και διεθνείς συνεργασίες appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα