Λειτουργία συστήματος αποστολής μηνυμάτων εκτάκτους ανάγκης «Πεντέλη SOS»

Το «Πεντέλη SOS», σύστημα αποστολής μηνυμάτων σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης, λειτουργεί ο Δήμος Πεντέλης.

Οι πολίτες μπορούν να κατεβάσουν δωρεάν στο κινητό τους την εφαρμογή από το googleplay ή το appstore και να λαμβάνουν ενημερωτικά μηνύματα από τον Δήμο Πεντέλης για σημαντικά νέα του Δήμου, αλλά και για καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης.

Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή του ο Δήμος Πεντέλης ενημερώνει τους δημότες ότι, ως πρωτοπόρος σε θέματα Πολιτικής Προστασίας, εγκατέστησε στις αρχές του 2019 σύστημα άμεσης προσέγγισης

των δημοτών του, ώστε σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης να μπορεί να επικοινωνεί μαζί τους μέσω μηνυμάτων, παρέχοντας άμεσα πολύτιμες οδηγίες.

Το σύστημα αυτό ονομάστηκε «ΠΕΝΤΕΛΗ SOS» δίνοντας στον χρήστη τη δυνατότητα να το κατεβάσει ως εφαρμογή από το Playstore ή το Appstore, ανάλογα με το λειτουργικό της συσκευής κινητής τηλεφωνίας που διαθέτει.

Σήμερα το σύστημα αυτό μεταλλάσσεται με την προσθήκη στις λειτουργικές του δυνατότητες την αποστολή μηνυμάτων και γενικότερων πληροφοριών σχετικά με διάφορα θέματα δράσεων της δημοτικής αρχής.

Ο χρήστης μπορεί πλέον να το αναζητήσει από το Playstore (GooglePlay) ή του Appstore μέσα από τον σύνδεσμο GI-POLIS, επιλέγοντας τον Δήμο Πεντέλης.

Από τη στιγμή που ο χρήστης εγκαταστήσει στο κινητό του τηλέφωνο την εφαρμογή, δεν απαιτείται να κάνει οποιαδήποτε άλλη ενέργεια.

Η λήψη μηνυμάτων θα γίνεται μέσω Mobile Push Notification, είτε πρόκειται για ενημερωτικού χαρακτήρα μηνύματα, είτε για μηνύματα σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης με οδηγίες δράσης.

Το σύστημα αυτό χρησιμοποιεί την τεχνολογία GPS, Wi-Fi, Bluetooth και Βeacons, ενώ η επικοινωνία του χρήστη με το διαδίκτυο μπορεί να υλοποιηθεί είτε μέσω 3g-4g,είτε μέσω Wi-Fi.

Η χρήση της εφαρμογής είναι εντελώς ανώνυμη προστατεύοντας έτσι τα προσωπικά δεδομένα.

Σύστημα αποστολής μηνυμάτων σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης «Πεντέλη SOS» / αφίσα

The post Λειτουργία συστήματος αποστολής μηνυμάτων εκτάκτους ανάγκης «Πεντέλη SOS» appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα