Κορωνοϊός: Πώς «κοκκίνισε» η Αττική – Φόβοι για νέο ολικό lockdown

Σε συναγερμό βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές για τη διασπορά του κορωνοϊού στην Αττική, καθώς και το Σάββατο (30/1) στο Λεκανοπέδιο καταγράφηκαν σχεδόν τα μισά από τα κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.

Συμπεριφορά και εξέλιξη αύξησης των ενεργών κρουσμάτων παρόμοια με εκείνη της Θεσσαλονίκης φέρεται να έχει η Αττική, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που προκύπτουν από την ιχνηλάτηση των ενεργών κρουσμάτων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, από την ιχνηλάτηση προέκυψε

ότι όσα άτομα -με το άνοιγμα του λιανεμπορίου- πήγαν για αγορές, έκαναν επίσης και κάποιες επισκέψεις σε συγγενείς και φίλους.

Όπως, μάλιστα, εξήγησαν οι ειδικοί τα άτομα αυτά πιθανόν μετέφεραν τον ιό από την αγορά στα σπίτια που επισκέπτονταν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο συνωστισμός σημειώθηκε κυρίως έξω από τα καταστήματα και όχι μέσα, όπου τηρούνταν τα μέτρα και οι αποστάσεις, ενώ υπήρξε συνολικά υψηλή κινητικότητα στους δρόμους.

Οι ειδικοί προειδοποιούν, τώρα, ότι αν αυτή η αυξητική τάση στα κρούσματα στην Αττική συνεχιστεί και την επόμενη βδομάδα, δεν αποκλείεται ακόμα και ένα ολικό lockdown τύπου Μαρτίου.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε το Σάββατο ο ΕΟΔΥ, από τα 795 νεά κρούσματα κορονοϊού, τα 384 εντοπίστηκαν στην Αττική, ενώ από τις 30 Ιανουαρίου και έως τις 6 το πρωί της 8ης Φεβρουαρίου η Περιφέρεια Αττικής, πλην της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων, εντάσσεται στο επίπεδο Β’ – Αυξημένου Κινδύνου, καθώς πρόκειται για περιοχή που παρουσιάζει αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο.

Πηγή: reader.gr

The post Κορωνοϊός: Πώς «κοκκίνισε» η Αττική – Φόβοι για νέο ολικό lockdown appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα