ΚΝΕ Αγ. Παρασκευής: Φεστιβάλ επιχειρηματικότητας και όχι Φεστιβάλ Νεολαίας

Κατά του Φεστιβάλ Νεολαίας που διοργανώνει ο Δήμος βάλλει η Οργάνωση Βάσης Αγίας Παρασκευής της Τομεακής Οργάνωσης Βορείου της ΚΝΕ.

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Οργάνωση αναφέρει:

Το Σάββατο 3 Ιουλίου ξεκινά το φεστιβάλ «Νεολαίας» υπό την αιγίδα του Δήμου Αγίας Παρασκευής, ένα φεστιβάλ για το οποίο η νεολαία της περιοχής δεν ρωτήθηκε, αλλά δεν φαίνεται να έχει και θέση. Άλλωστε, τα τελευταία σχεδόν 15 χρόνια οι μαθητές της Αγίας

Παρασκευής, μαζί με τους γονείς τους, είχαν το δικό τους Φεστιβάλ. Αυτό που φέτος η δημοτική αρχή προσπάθησε να εμποδίσει με ανυπόστατες προφάσεις περί προσωπικών δεδομένων, που το μόνο που έδειξαν, μετά και το Δημοτικό Συμβούλιο που ακολούθησε, είναι η πρόθεσή της να καταργηθεί γιατί «κοστίζει».

Κι αντί αυτού επέλεξε να στήσει το δικό της φεστιβάλ, στο οποίο θέση δεν έχουν η πρωτότυπη μαθητική δημιουργία και το μεράκι των νέων, αλλά ιδιωτικά κολέγια όπως το Deree, σύμβουλοι επιχειρήσεων και άλλες εταιρείες.

Ως ΚΝΕ, σκεφτήκαμε να μιλήσουμε για τις πραγματικές ανάγκες τις νεολαίας στην περιοχή μας και όχι μόνο.

Δεν έχουμε ανάγκη από επιβράβευση της αριστείας, αλλά από ένα σχολείο που θα μας μορφώνει ολόπλευρα, που θα έχουμε όλοι τις ίδιες δυνατότητες και δεν θα μας διαχωρίζει με βάση την τσέπη των γονιών μας. Ένα σχολείο που δεν θα είναι εξεταστικό κέντρο από το δημοτικό μέχρι και το λύκειο, που στόχο θα έχει να δημιουργεί ολοκληρωμένους ανθρώπους και όχι να ψαρεύει «άριστους». Ένα σχολείο που θα αναπτύσσει το σύνολο των ικανοτήτων μας και που θα δίνει ώθηση στις κλίσεις και τα ενδιαφέροντα μας. Δεν έχουμε ανάγκη από θεωρητικές συζητήσεις περί οικολογίας και ευκαιριακές εθελοντικές δράσεις καθαρισμού χώρων πρασίνου, μέσω των οποίων ο Δήμος, η Περιφέρεια και το ίδιο το κράτος καλύπτουν τη δική τους αδιαφορία και ανεπάρκεια. Έχουμε ανάγκη από περισσότερους καθαρούς προστατευμένους ελεύθερους χώρους πρασίνου, όπου θα μπορούμε να έχουμε ελεύθερη πρόσβαση. Έχουμε ανάγκη, ιδιαίτερα αυτή την εποχή, από επαρκή πυροπροστασία στον μοναδικό μεγάλο πνεύμονα πρασίνου πού βρίσκεται στην περιοχή μας και που μένει κάθε καλοκαίρι απροστάτευτος, στον Υμηττό.Δεν έχουμε ανάγκη από άλλα «start up επαγγέλματα» και κυνήγι ευκαιριών, μπας και δούμε τις ιδέες μας να πραγματοποιούνται. Δεν έχουμε ανάγκη «το καλό βιογραφικό» όταν η ανεργία στη νέα γενιά αγγίζει το 30%, όταν η κυβέρνησή σας περνάει νομοσχέδιο που προβλέπει για μας 10ωρη απλήρωτη δουλειά, με σμπαραλιασμένα εργασιακά δικαιώματα. Απέναντι σε όλα αυτά που βιώνουμε καθημερινά, προβάλλετε τον ατομικό δρόμο, την ατομική λύση. Θέλετε τους μαθητές και συνολικά τη νεολαία μακριά από τη συλλογική οργάνωση και διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας, όσων μας στερεί διαχρονικά το αστικό κράτος και όλες οι κυβερνήσεις του. Έχουμε ανάγκη να ξέρουμε ότι τα όνειρα μας μπορούν να γίνουν πραγματικότητα! Έχουμε ανάγκη να βρίσκουμε δουλειά σε αυτό που σπουδάσαμε, δουλεύοντας 5ημερο 7ωρο, γιατί αυτό είναι σε θέση να μας προσφέρει σήμερα η κοινωνική εξέλιξη και το μόνο που μπαίνει εμπόδιο είναι το κέρδος. Το κέρδος αυτών που εσείς εξυπηρετείτε και τώρα μας τους διαφημίζετε μέσα από αυτό που ονομάζετε φεστιβάλ Νεολαίας.

The post ΚΝΕ Αγ. Παρασκευής: Φεστιβάλ επιχειρηματικότητας και όχι Φεστιβάλ Νεολαίας appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα