Καθαρισμός της παραρεμάτιας περιοχής Πολυδρόσου στο Μαρούσι

Ο Δήμος Αμαρουσίου, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της Πανελλήνιας Εθελοντικής Εκστρατείας «Let΄s do it Greece», η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη εθελοντική καμπάνια σε παγκόσμια κλίμακα, συμμετείχε στην εθελοντική δράση καθαρισμού της παραρεμάτιας περιοχής Πολυδρόσου Αμαρουσίου στο πλαίσιο της μαθητικής εβδομάδας εθελοντισμού.

Πρόκειται για μία προσπάθεια, η οποία οργανώνεται αποκλειστικά από εθελοντές, νέα παιδιά που, όπως σημειώνεται σε

ανακοίνωση του Δήμου, «αγάπησαν τον εθελοντισμό μέσα από το σχολείο και τόλμησαν να κυνηγήσουν το όνειρό τους, να ενώσουν όλη την Ελλάδα σε μια μεγάλη αγκαλιά εθελοντισμού και προσφοράς».

Στο πλαίσιο της Ημέρας Εθελοντισμού και Δράσης, με πρωτοβουλία της εθελοντικής ομάδας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου πολίτες και μαθητές συντονίστηκαν για να φροντίσουν και να ομορφύνουν την παραρεμάτια περιοχή Πολυδρόσου, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο πώς με μια απλή θετική κίνηση μπορούμε, εμείς οι ίδιοι, να «γίνουμε η αλλαγή που περιμένουμε».

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη μεγάλη συμμετοχή και τόνισε ότι «η σύνθεση και η συνεργασία όλων αποδίδει για την πόλη μας εξαιρετικά αποτελέσματα», ενώ αναφερόμενος στον εθελοντισμό ο κ. Πατούλης επεσήμανε:

«Η έννοια του εθελοντισμού συνδέεται με την αλληλεγγύη και την ανιδιοτελή προσφορά. Ο εθελοντισμός εκφράζεται με πολλούς τρόπους, ο καθένας από αυτούς με τη δική του φιλοσοφία και μέθοδο δράσης.

»Σήμερα ο εθελοντισμός έχει καθιερωθεί ως ο θεσμός εκείνος, που συμβάλλει στην αντιμετώπιση των κοινωνικών, οικονομικών και περιβαλλοντικών προβλημάτων και καλείται να αναπληρώσει τα κενά που δημιουργούν η αδυναμία του κράτους και οι μηχανισμοί της αγοράς».

«Σας συγχαίρω όλους», κατέληξε ο δήμαρχος Αμαρουσίου, «γιατί σήμερα, όλοι μαζί καταφέραμε και δημιουργήσαμε μια σημαντική αλλαγή για την πόλη μας που επιθυμία μας είναι να επαναλάβουμε αντίστοιχες δράσεις».

Στην εκστρατεία καθαρισμού αποψίλωσης και καλλωπισμού της παραρεμάτιας περιοχής Πολυδρόσου συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι Επαμεινώνδας Γαρδέλης, Βασίλης Κόκκαλης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΑ, Νίκος Πέππας, η πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Παιδείας, Ελένη Βλάχου-Σταματάκη, εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας, εργαζόμενοι των υπηρεσιών καθαριότητας και πρασίνου, καθώς και 60 μαθητές από το 13ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου.

The post Καθαρισμός της παραρεμάτιας περιοχής Πολυδρόσου στο Μαρούσι appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα