Κατάφωρη παραβίαση της νομοθεσίας από τον πρόεδρο του Δ.Σ. Πεντέλης καταγγέλλουν 17 σύμβουλοι

Με κατηγορηματικό τρόπο οι λοιπές παρατάξεις του Δήμου Πεντέλης καταγγέλλουν τη στάση της δημοτικής αρχής αναφορικά με την άρνηση, όπως σημειώνουν, της τελευταίας, να εξετάσει -στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έλαβε χώρα στις 4/4- τις προτάσεις 17 δημοτικών συμβούλων. Οι προτάσεις που είχαν κατατεθεί αφορούσαν στην ανακούφιση επιχειρήσεων και πολιτών από τις επιπτώσεις της υπάρχουσας υγειονομικής κρίσης.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης έχει ως εξής:

«Με μια πρωτοφανή ενέργεια κατάφωρης παραβίασης της νομοθεσίας, ο πρόεδρος του

Δ.Σ. και η δήμαρχος αρνήθηκαν να φέρουν στο Δημοτικό Συμβούλιο την εισήγηση 17 δημοτικών συμβούλων για μέτρα ανακούφισης επιχειρήσεων και πολιτών από τον “Covid-19”, και αντ΄αυτής έφεραν μια “νηστίσιμη” εισήγηση της δημάρχου, εξαιρώντας μεταξύ των άλλων και την απαλλαγή των τροφείων των παιδικών σταθμών.

»Ως ελάχιστη αντίδραση σε πρώτη φάση 18 πλέον δημοτικοί σύμβουλοι (επί συνόλου 33) της αντιπολίτευσης γνωστοποίησαν τη μη συμμετοχή τους στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου “παρωδία” της 04/04/2020 και ζήτησαν από τον πρόεδρο να συμμορφωθεί με τη νομοθεσία.

»Αυτός όμως τον “χαβά του”, καλεί εκ νέου με τον ίδιο πραξικοπηματικό τρόπο σε νέα συνεδρίαση του Σώματος στις 10 Απριλίου».

Για την αποκατάσταση, όπως σημειώνουν, της «νομιμότητας» οι 17 δημοτικοί σύμβουλοι των λοιπών παρατάξεων του Δήμου Πεντέλης ζήτησαν σήμερα 7/4 να αποσταλεί πρόσκληση σύγκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου, με την ημερήσια διάταξη αλλά και με την εισήγηση που είχαν προτείνει σύμφωνα με τη νομοθεσία, από την αρμόδια διοικητική υπηρεσία.

The post Κατάφωρη παραβίαση της νομοθεσίας από τον πρόεδρο του Δ.Σ. Πεντέλης καταγγέλλουν 17 σύμβουλοι appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα