Καταδικάζει τα αστυνομικά μέτρα αποκλεισμού στην πλατεία Άη Γιάννη η Κ.Ο. ΚΚΕ Αγ. Παρασκευής

Με αφορμή τον χθεσινό (7/5) αστυνομικό αποκλεισμό της πλατεία Άη Γιάννη, στην Αγία Παρασκευή, η Κομματική Οργάνωση του ΚΚΕ στην περιοχή εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία καταδικάζει τα αστυνομικά μέτρα, αλλά και τη γενικότερη «αντιλαϊκή πολιτική» της κυβέρνησης της Ν.Δ.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση της Κ.Ο. του ΚΚΕ Αγ. Παρασκευής αναφέρονται τα εξής:

Η κυβέρνηση της Ν.Δ., ενώ δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία της υγείας μας, παρά

μόνο μέτρα για τη στήριξη των κερδών των μεγάλων ομίλων, συνεχίζει να κουνάει το δάχτυλο στον λαό. Φέρει ακέραια ευθύνη για το κλίμα τρομοκρατίας που έστησε το απόγευμα της Παρασκευής 7 Μάη στην πλατεία του Άη Γιάννη στην Αγία Παρασκευή, με υπεράριθμες αστυνομικές δυνάμεις να περικυκλώνουν την πλατεία και να απαγορεύουν την είσοδο σε αυτή. Ακριβώς έναν χρόνο πριν η κυβέρνηση, έπειτα από πρόσκληση της δημοτικής αρχής, είχε στείλει τα ΜΑΤ, που μετέτρεψαν την πλατεία σε θάλαμο αερίων, για να εκκενώσει και να «αποστειρώσει» την ίδια πλατεία.

Σε μια περίοδο που ο λαός μας βιώνει καθημερινά τους δεκάδες θανάτους από τον κορωνοϊό, τις τεράστιες ελλείψεις του δημόσιου συστήματος υγείας να ανταποκριθεί στις πιεστικές ανάγκες της πανδημίας και τη μετατροπή των νοσοκομείων σε θεραπευτήρια μιας νόσου, την έλλειψη ουσιαστικών μέτρων για την προστασία της ζωής του λαού, με την επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και ρυθμίσεις για τα μέσα μαζικής μεταφοράς και τους χώρους εργασίας, η κυβέρνηση, για άλλη μια φορά, στέλνει αστυνομικές δυνάμεις για να εκφοβίζουν περαστικούς και νέους που, ύστερα από 6 μήνες καραντίνας, αναζητούν μια ανάσα ανθρώπινης παρέας και συναναστροφής,  λίγη ώρα κοινωνικής ζωής, στους ελάχιστους ανοιχτούς χώρους.

Η τρομοκρατία και ο αυταρχισμός συνδέονται με την προσπάθεια της κυβέρνησης να καταστήσει τον λαό ένοχο, με την κατηγορία της «ατομικής ευθύνης», για όσα συνειδητά δεν υλοποίησε για την προστασία της δημόσιας υγείας από την πανδημία του κορωνοϊού. Ταυτόχρονα, η ένταση της κρατικής καταστολής υπηρετεί  τον συνολικό σχεδιασμό της άρχουσας τάξης για επιβολή των αντιλαϊκών πολιτικών στην εργασία, όπως με τον σχεδιαζόμενο αντεργατικό νόμο, ενάντια σε κατακτημένα με θυσίες κοινωνικά δικαιώματα. Γι’ αυτό άλλωστε οξύνεται η κρατική καταστολή και λαμβάνονται αντιδραστικά μέτρα περιορισμού της πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης και δίωξης του «ριζοσπαστισμού» στο σύνολο των χωρών της Ε.Ε., ανεξάρτητα από την «απόχρωση» των κομμάτων που βρίσκονται στην κυβερνητική διαχείριση.

Απαιτούμε να φύγουν από την πλατεία του Άη Γιάννη οι αστυνομικές δυνάμεις και καλούμε τον λαό της περιοχής να συμμετέχει στις κινητοποιήσεις του επόμενου διαστήματος ενάντια στο αντεργατικό έκτρωμα. Να διεκδικήσουμε εδώ και τώρα μέτρα για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων μας, να ορθώσουμε αγωνιστικό φραγμό που θα τσακίσει την ένταση της καταστολής, που συνοδεύει την αντιλαϊκή πολιτική κάθε κυβέρνησης του κεφαλαίου, της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ.

Κανένας εργαζόμενος, νέος, κανένας σκεπτόμενος άνθρωπος, δεν πρέπει να υποκύψει και δεν πρέπει να ανεχθεί αυτή την κατάσταση της απαγόρευσης των λαϊκών δικαιωμάτων. Το δόγμα «νόμος και τάξη» της κυβέρνησης εξελίσσεται σε πλήρη αστυνομοκρατία. Καταδικάζουμε απερίφραστα την πολιτική του κυβερνητικού αυταρχισμού και ενώνουμε όλοι τις φωνές μας ενάντια στην ένταση της καταστολής.

The post Καταδικάζει τα αστυνομικά μέτρα αποκλεισμού στην πλατεία Άη Γιάννη η Κ.Ο. ΚΚΕ Αγ. Παρασκευής appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα