Ιστότοπος για τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες στον Δήμο Κηφισιάς

Ο Δήμος Κηφισιάς δημιούργησε ιστότοπο (https://menoumespiti.kifissia.gr/) για την εγγραφή των πολιτών που ανήκουν στις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες σε ειδική φόρμα δηλώνουν τα εξής στοιχεία:

ΟνοματεπώνυμοΔιεύθυνση κατοικίαςΤηλέφωνα επικοινωνίαςΗλικίαΤον λόγο που δεν μπορούν μετακινηθούν από τις κατοικίες τους (ηλικιωμένοι, άτομα με επιβαρυμένο ιατρικό ιστορικό, ανοσοκαταστολή και χρόνιες νόσους όπως καρδιακή νόσο, αναιμία, σακχαρώδη διαβήτη, χρόνια νεφροπάθεια – αιμοκαθαιρόμενοι, νευρομυϊκά ή νευρολογικά νοσήματα, καθώς και χρόνια αναπνευστικά προβλήματα όπως
ΧΑΠ και βρογχικό άσθμα, εγκυμονούσες και θηλάζουσες).

Οι υπάλληλοι των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κηφισιάς μπορούν να βοηθήσουν σε θέματα που περιγράφονται στην υπ’ αρ. 23 και με αρ. πρωτ. 18659/17-03-2020 εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών (εξυπηρέτηση για θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης και παροχής ειδών πρώτης ανάγκης στους κατοίκους του Δήμου που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν κατά δήλωση τους να εξυπηρετηθούν, δωρεάν προσφορά φαρμακευτικής περίθαλψης και ειδών πρώτης ανάγκης στους άπορους και οικονομικά αδύνατους κατοίκους του Δήμου που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν κατά δήλωση τους, συνδρομή στις υγειονομικές υπηρεσίες που επιχειρούν εντός των ορίων του Δήμου, ανάλογα με τις οδηγίες τους, διεκπεραίωση αιτημάτων των κατοίκων των περ. α & β για παραλαβή αιτήσεων – παράδοση πιστοποιητικών και τα πάσης φύσεως πιστοποιητικά που εκδίδονται μέσω ΚΕΠ, κάθε άλλη εργασία συναφής με ληφθέντα μέτρα για την αποτροπή διάδοσης του ιού «Covid-19»).

Ο Δήμος Κηφισιάς θα προσφέρει δωρεάν είδη πρώτης ανάγκης και φαρμακευτική περίθαλψη στους απόρους και τους οικονομικά αδύνατους.

Επίσης, απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες που δεν ανήκουν στις προαναφερόμενες κατηγορίες να μην εγγράφονται στην υπηρεσία.

Οι πολίτες καλούνται επίσης να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας λειτουργεί την τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον κορωνοϊό.

The post Ιστότοπος για τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες στον Δήμο Κηφισιάς appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα