Η έλλειψη απαρτίας ακυρώνει τη λειτουργία των σχολικών επιτροπών στον Δήμο Κηφισιάς

Το τελευταίο διάστημα είναι συχνό το φαινόμενο οι συνεδριάσεις των σχολικών επιτροπών Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να αναβάλλονται λόγω έλλειψης απαρτίας αναφέρει το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων του Δήμου Κηφισιάς.

Γεγονός που, όπως σημειώνει, έχει ως συνέπεια καθυστερήσεις στην προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού και στην υλοποίηση εργασιών που είναι απαραίτητα για την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων του Δήμου.

Σύμφωνα με την Ένωση, η διαρκής απουσία ορισμένων μελών των σχολικών

επιτροπών από τις συνεδριάσεις είναι ένδειξη «ανευθυνότητας και αδιαφορίας για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων», προσθέτοντας ότι σταθερά κάποια μέλη εμφανίζονται μόνον όταν υπάρχει θέμα για παραχώρηση σχολικού χώρου σε αθλητικό σωματείο.

«Μήπως αυτή η πρακτική είναι μέρος μιας γενικότερης πολιτικής απαξίωσης κάθε συμμετοχικού θεσμού στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, έκφραση της οποίας είναι και ο νέος νόμος για την “κυβερνησιμότητα” των Δήμων, με βάση τον οποίο σε όλα τα νομικά πρόσωπα του Δήμου η απόλυτη πλειοψηφία των μελών ορίζεται από τη διοίκηση;» αναρωτιέται η Ένωση Γονέων.

Η ίδια προσθέτει ότι μέχρι σήμερα είχε 3 εκπροσώπους στις Σχολικές Επιτροπές και με την αδιάλειπτη παρουσία της στήριξε τον θεσμό και «έσωζε» οριακά την απαρτία. Όμως, ο νέος νόμος προβλέπει μόνο έναν εκπρόσωπο της Ένωσης Γονέων. «Ας αναλογιστούμε πόσο πιο δύσκολη θα είναι η επίτευξη της απαρτίας εάν αντί για 7 μέλη  που ορίζονταν από το Δημοτικό Συμβούλιο μέχρι σήμερα και αποδείχτηκε ότι είχαν πλημμελή παρουσία, οριστούν με την ίδια λογική 11 μέλη», λέει χαρακτηριστικά ο φορέας των γονέων και κηδεμόνων. 

Μάλιστα, ενημερώνει ότι πρόσφατα είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Κηφισιάς, Γιώργο Θωμάκο, από τον οποίο ζήτησε να αποδεχτεί την πρόταση για την παρουσία 3 μελών της Ένωσης Συλλόγων Γονέων του Δήμου στις σχολικές επιτροπές. «Αναπτύξαμε τα επιχειρήματά μας, ειδικότερα τη συμβολή μας στη συγκρότηση της απαρτίας και περισσότερο απ’ όλα τη γνώση των προβλημάτων των σχολείων», σημειώνουν οι γονείς, θεωρώντας ως θετικό το γεγονός ότι υπήρξε θετική ανταπόκριση, αλλά και περιμένοντας αυτό να εκφραστεί θετικά και στη συγκρότηση των σχολικών επιτροπών. 

Σε διαφορετική περίπτωση, όπως λένε, αναλαμβάνουν όλη την ευθύνη για τις δυσλειτουργίες που σίγουρα θα δημιουργηθούν, με αρνητικό αποτέλεσμα για τα σχολεία του Δήμου Κηφισιάς.

The post Η έλλειψη απαρτίας ακυρώνει τη λειτουργία των σχολικών επιτροπών στον Δήμο Κηφισιάς appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα