Γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης στον Δήμο Πεντέλης τώρα που… Μένουμε Σπίτι

Στο πλαίσιο των υποστηρικτικών μέτρων αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ο Δήμος Πεντέλης για το χρονικό διάστημα που διαρκούν τα μέτρα αυτοπεριορισμού παρέχει τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης για συμβουλευτική και ψυχολογική στήριξη στους δημότες και ειδικά στις ευπαθείς ομάδες πολιτών, οι οποίοι αντιμετωπίζουν συναισθηματικές δυσκολίες από τις επιπτώσεις της πανδημίας, ή δυσκολεύονται να διαχειριστούν τις αλλαγές της καθημερινότητας και τον νέο τρόπο ζωής, τον οποίο επιφέρει η παρατεταμένη παραμονή στο σπίτι.

Ειδικότερα, από τη Δευτέρα 6

Απριλίου ξεκινά εξειδικευμένο πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης πολιτών το οποίο θα λειτουργεί Δευτέρα με Παρασκευή και ώρες 10:00 έως 14:00.

Για περισσότερες πληροφορίες οι πολίτες μπορούν να καλούν τις παραπάνω ώρες στον τηλ. αριθμό 210 8100884 τον συντονιστή του προγράμματος κ. Τσιοπανά Βασίλη, ψυχολόγο υγείας (MScHealthPsychology, Sussex).

Η δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά, δήλωσε επί του θέματος τα εξής:

«Από την αρχή της κρίσης υγείας που αντιμετωπίζουμε προσπαθούμε ως Δήμος να συντονίζουμε όλες τις υπηρεσίες μας, αλλά και να δημιουργούμε νέες συνθήκες για την εξυπηρέτηση των πολιτών, με στόχο να μην μείνει κανείς αβοήθητος σε αυτή τη δύσκολη χρονική περίοδο. Φροντίζουμε έτσι και για τους συμπολίτες μας που αυτές τις μέρες νιώθουν την ανάγκη να συνομιλήσουν για τα συναισθήματά τους ή για τα νέα δεδομένα που αντιμετωπίζουν στον τρόπο ζωής και στη συνύπαρξη με τα άλλα μέλη της οικογένειας, το φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον, την ενδεχόμενη μοναξιά που αισθάνονται και όλες τις ψυχολογικές συνέπειες λόγω του αυτοπεριορισμού».

The post Γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης στον Δήμο Πεντέλης τώρα που… Μένουμε Σπίτι appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα