Γ. Θωμάκος: Συμπεριλήφθηκαν σημεία πρότασης των λοιπών παρατάξεων στο Τ.Π. Δήμου Κηφισιάς

Συμπεριλήφθηκαν σημεία της εναλλακτικής πρότασης των λοιπών παρατάξεων του Δήμου Κηφισιάς στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το έτος 2020.

Ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, απευθυνόμενος προς τους πολίτες του Δήμου επισημαίνει σχετικά:

Συμπολίτισσες και συμπολίτες,

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κηφισιάς, συνεδρίασε εκτάκτως χθες, με επείγουσα πρόσκληση για τον Προϋπολογισμό και το Τεχνικό Πρόγραμμα 2020.

Στο Τεχνικό Πρόγραμμα, πλειοψήφησε με 15 υπέρ έναντι 8 και 4 λευκά επί των 27 παρόντων δημοτικών συμβούλων,

η πρόταση που κατήρτησε μια ημέρα πριν η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, ώστε να συμπεριλάβει σημεία της Εναλλακτικής Πρότασης των 8 δημοτικών παρατάξεων. Ήδη είχαν ενσωματωθεί συγκεκριμένες προτάσεις των λοιπών παρατάξεων, οι οποίες κατατέθηκαν κατά τη διάρκεια των τεσσάρων συναντήσεων αιρετών του Δήμου μας, το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Την πρόταση υπερψήφισαν τέσσερις παρατάξεις καθώς και σύμβουλοι λοιπών παρατάξεων.

Στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2020 δίνεται βάρος σε μελέτες και έργα:

Ασφαλτοστρώσεων Επέκτασης και συντήρησης ηλεκτροφωτισμού Κατασκευής πεζοδρομίωνΔιανοίξεων οδών.

Επίσης, δίνεται προτεραιότητα στην σχολική στέγη (με έμφαση στα: 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ερυθραίας, 1ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς, 10ο Νηπιαγωγείο Κηφισιάς, 9ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς) και σε αθλητικές υποδομές (αθλητικό συγκρότημα – Κολυμβητήριο Κάτω Κηφισιάς, νέα κλειστά προπονητήρια και στις τρεις πόλεις, ταρτάν στο Δημοτικό Στάδιο Νέας Ερυθραίας «Φώτης Βαρδαξης»).

Επιπλέον περιλαμβάνει πρωτότυπες και καινοτόμες  μελέτες (δημιουργία Καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς, διαμόρφωση αθλητικού χώρου για skateboard και BMX, δημιουργία Δημοτικού Κινηματογράφου στη Νέα Ερυθραία κ.ά.).

Η εναλλακτική πρόταση των οκτώ δημοτικών παρατάξεων έλαβε 10 υπέρ, 15 κατά και 2 λευκά.

Ο Προϋπολογισμός του Δήμου Κηφισιάς συζητήθηκε παρουσία 22 δημοτικών συμβούλων σε σύνολο 41. Για μια ακόμη χρονιά στη συζήτηση δεν συμμετείχε η δημοτική παράταξη της προηγούμενης διοίκησης (έως το 2014). Εγκρίθηκε με 18 υπέρ και μια κατά. Τον προϋπολογισμό υπερψήφισαν έξι παρατάξεις και σύμβουλοι λοιπών παρατάξεων.

Ο προϋπολογισμός του 2020 θέτει προτεραιότητες στους τομείς:

Καθαριότητας Κοινωνικής πολιτικήςΕξοικονόμησης ενέργειας – Προστασίας του περιβάλλοντοςΨηφιακές εφαρμογές – Καινοτομίες στην υπηρεσία του πολίτη.

Οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι και οι εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι ανέπτυξαν τους στόχους της επόμενης χρονιάς στους τομείς τους.

Οι ασφαλιστικές δικλείδες της νομοθεσίας και η προσέλευση των συναδέλφων στην κατεπείγουσα συνεδρίαση, μας επιτρέπουν να συνεχίσουμε ώστε να προσφέρουμε όσα ζητούν και όσα αξίζουν οι συμπολίτες μας.

Ευχαριστώ πολύ για την εργασία που κατέβαλαν τις Διευθύνσεις Οικονομικών και Τεχνικών Υπηρεσιών με τις διευθύντριες και όλους τους προϊσταμένους, καθώς και τους αρμόδιους αντιδημάρχους.

The post Γ. Θωμάκος: Συμπεριλήφθηκαν σημεία πρότασης των λοιπών παρατάξεων στο Τ.Π. Δήμου Κηφισιάς appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα