Γ. Θεοδωρακόπουλος: Πρόσκληση για την «επανεκκίνηση» της πόλης

Πρόσκληση για την «επανεκκίνηση» της πόλης απηύθυνε ο επικεφαλής της παράταξης Συμμαχία Πολιτών Πεύκης – Λυκόβρυσης και υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, κατά την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της παράταξης, όπου και ανακοίνωσε επίσημα την κάθοδό του στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου.

Ο κ. Θεοδωρακόπουλος επισήμανε ότι η πόλη «έχει αδικηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια», όπως σημειώνεται και στην ακόλουθη

ανακοίνωση της παράταξης:

Πρόσκληση σε όλες τις υγιείς δυνάμεις του τόπου απηύθυνε ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, για να αγωνιστούν όλοι μαζί για την επανεκκίνηση της πόλης, η οποία τα τελευταία χρόνια χάνει την μια ευκαιρία μετά την άλλη. «Οι πολίτες δοκίμασαν αυτά τα χρόνια λύσεις που δεν τους βγήκαν. Λύσεις που δυστυχώς πήγαν το δήμο πίσω» ανέφερε μιλώντας κατά την κοπή της Πίτας την δημοτικής παράταξης Συμμαχία Πολιτών όπου ανακοίνωσε και επισήμως την υποψηφιότητά του. Κι αυτή η ομιλία του, πάντως, κινήθηκε σε χαμηλούς τόνους, κάτι που είναι το χαρακτηριστικό του πρώην δημάρχου Πεύκης την περίοδο 2007-2011 όταν μαζί με τους συνεργάτες του δημιούργησαν μια ανθρώπινη και φιλική πόλη.

«Εμείς δεν κάνουμε αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση. Δεν είμαστε με τη μίζερη οπτική των πραγμάτων. Ένα παράδειγμα. Το τελευταίο διάστημα ψηφίζουμε περίπου το 80% των θεμάτων που φέρνει η διοίκηση του δήμου στο Δημοτικό Συμβούλιο. Όταν ασκούμε κριτική, γιατί αυτός είναι ο θεσμικός μας ρόλος, την ασκούμε υπεύθυνα και πάντα με στοιχεία. Κι αν κάνουμε λάθος είμαστε έτοιμοι να το αναγνωρίσουμε, όπως ευθαρσώς κάναμε και την περίοδο που είχαμε τη διοίκηση του δήμου Πεύκης» είπε.

Για να προσθέσει:

«Δεν έχουμε πρόβλημα με την άλλη πλευρά. Δεν βλέπουμε στο δήμο αντιπάλους. Είμαστε υπέρ της συνεννόησης. Γι αυτό από την πρώτη ημέρα απλώσαμε χέρι συνεργασίας και με το δήμαρχο και με τις άλλες παρατάξεις. Και δώσαμε μια τεράστια περίοδο χάρητος. Διαφέρουμε λοιπόν πολύ. Μπορώ να σας πω ότι στον Τοπικό Τύπο περισσότερες φορές ασχολείται η διοίκηση μαζί μας παρά εμείς με τη διοίκηση. Ενώ, λόγω των λαθών της, θα μπορούσαμε να γράφουμε καθημερινά πολλά πράγματα για μια δημοτική αρχή η οποία μετράει έξη ανεξαρτητοποιήσεις δημοτικών συμβούλων- μελών της και δεν διαθέτει πλέον την πλειοψηφία.

Δεν μας αρέσει αυτή η κατάσταση, δεν χαιρόμαστε που η παράταξη του δημάρχου φυλλοροεί».

Στη συνέχεια τόνισε:

«Ναι φίλες και φίλοι θα είμαστε παρόντες στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 που θα διεξαχθούν στις 26ης Μαίου. Και θέλουμε όλοι μαζί να κάνουμε την επανεκκίνηση της πόλης μας. Γιατί έχει αδικηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια. Κάτι που διαπιστώνουμε όλοι. Προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε με πολύ όρεξη και μεγάλη μεθοδικότητα. Και γι αυτό ζητάμε και τη δική σας Συμμαχία».

Ακολούθως υπογράμμισε συνοπτικά κάποια θέματα τα οποία έχει αναδείξει η Συμμαχία Πολιτών εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου. Είπε συγκεκριμένα:

Σχολεία: Εδώ και 26 μήνες έχουμε υποβάλει έγγραφο αίτημα με τον Κώστα Μπαλδεράνο και τη Νότα Σοκορέλη να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο γιατί θέλουμε να προχωρήσουμε στα θέματα παιδείας απολύτως συναινετικά. Ακόμα περιμένουμε. Αλλά όταν η σύμβαση με τον εργολάβο που θα έκανε τις βελτιώσεις των σχολείων το καλοκαίρι του 2018, όπως γίνεται σε όλους τους δήμους, δεν έχει υπογραφεί ακόμα, χωρίς να υπάρξει ένσταση, τι να πει; Τα σχόλια περιττεύουν.

Δημοτικά Τέλη – Τροφεία Παιδικών Σταθμών: Προσπαθούμε να πείσουμε τον δήμαρχο να μειώσει τα δημοτικά τέλη όπως έχουν πράξει το 95% των δήμων όλης της χώρας, λόγω της κρίσης και λόγω των μειωμένων εξόδων. Μόνο οι μισθοί των εργατών στην καθαριότητα μειώθηκαν κατά 40-45%. Για το 2019 προτείναμε μείωση 15% για τα σπίτια και 20% για την τοπική αγορά και τους επαγγελματίες, που κι αυτοί αγωνιούν. Δεν δέχτηκαν ούτε συζήτηση. Το ίδιο κλίμα παρατηρείται και με τα τροφεία των παιδικών σταθμών, όπου έχουμε τα ακριβότερα τροφεία στην Αττική. Ναι επάνω από τη Φιλοθέη, επάνω από τη Βουλιαγμένη, επάνω από την Κηφισιά… Και ύστερα μιλάμε για υπογεννητικότητα.

Καθημερινότητα – Καθαριότητα: Η εικόνα είναι άσχημη και πρέπει απαραιτήτως να βελτιωθεί. Αλλά όταν περνάνε τέσσερα χρόνια να αλλάξουν τα σπασμένα καπάκια στους κάδους και το κάνουν τώρα προεκλογικά ή όταν έχουν δυο χρόνια να πλύνουν τους κάδους πώς μπορείς να είσαι ψύχραιμος;

Το σιντριβάνι θα δουλέψει… προεκλογικά: Το κεντρικό σιντριβάνι είναι χαλασμένο εδώ και τρία χρόνια. Φαντάζομαι ότι λίγο πριν από το Μάιο να λειτουργήσει. Για λακκούβες για ασφαλτικά, για σηκωμένες πλάκες στα πεζοδρόμια, όπου έχουν τραυματιστεί ουκ ολίγοι, περιμένουμε την προεκλογική εργολαβία. Ακόμα και η Λεωφ. Ειρήνης έχει τα χάλια της».

Επίσης ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος αναφέρθηκε και σε κάποια άλλα θέματα για τα οποία δεν έχει ακόμα δοθεί λύση. Συγκεκριμένα:

Δημοτικό Στάδιο Πεύκης. Πέντε χρόνια περιμένουμε τον εργολάβο. Λένε ότι λόγω εκλογών μπορεί να εμφανιστεί τώρα. Μόνο τα καθρεπτάκια για τους ιθαγενείς δεν έχουν εμφανιστεί ακόμα.

Ημιτελές Λυκόβρυσης: Είναι 16 χρόνια στην παρακμή ως σκουπιδότοπος και όχι ως αθλητικός χώρος. Τα δημοσιεύματα της Συμμαχίας Πολιτών και η παρέμβαση εισαγγελέα υποχρέωσαν το δήμαρχο να σταματήσει τη ρύπανση του περιβάλλοντος.

Διαδημοτικό γήπεδο Λυκόβρυσης – Μεταμόρφωσης: Τρία χρόνια είναι στο ΘΑ.. Δεν πάει άλλο.

Μπαλόνι: Εκεί που βγαίνουν οι παγκόσμιοι πρωταθλητές του τραμπολίνο, ένας αθλητικός χώρος που κρατούσε με τα δόντια ο αείμνηστος Μιχάλης Χαβιάρας. Εδώ και κάποια χρόνια ο Αστέρας περιμένει την ανακαίνιση. Αλλά…

Ο.Τ. 9: Στις 30 Απριλίου ολοκληρώθηκε το έργο, το οποίο μαζί με το οικόπεδο θα φθάσει τα 16 – 17 εκατομμύρια ευρώ. Έκοψαν την κορδέλα στα εγκαίνια που έγιναν στις 11 Νοεμβρίου, αλλά ξέχασαν να βγάλουν άδεια για τα κολυμβητήρια. Έτσι δεν λειτουργεί τίποτα.

Μαρμαράδικα: Είχαν υποσχεθεί στους κατοίκους της Λυκόβρυσης ότι θα …είχαν απομακρυνθεί από το 2009, ή το 2011. Ξαφνικά η έκταση του εργοστασίου μέσα στην καρδιά της Λυκόβρυσης υπερδιπλασιάστηκε. Η πόλη έχει μείνει απροστάτευτη από την σημερινή και την προηγούμενη δημοτική αρχή.

Καφεκοπτείο: Ένας ακόμα μπελάς στην καρδιά της Λυκόβρυσης . Κι εδώ παραπλάνηση των κατοίκων.

Κεντρική πλατεία Πεύκης: Την παραδώσαμε το 2010 με μελέτη, με χρηματοδότηση και με εργολάβο. Την ακύρωσαν όμως μια νύκτα για να την κάνουνε… δήθεν καλύτερη. Ακόμα όμως περιμένουμε, όπως και οι περίοικοι που πληρώνουν κανονικά για την… αναβάθμιση της περιουσίας τους.

Λεωφόρος Ειρήνης: Θα ήταν ο καλύτερος δρόμος των Βορείων Προαστίων. Τον είχαμε παραδώσει με χρηματοδότηση, με μελέτη και με εργολάβο. Είχε κι αυτός την τύχη της πλατείας. Κι ακόμα οι υπεύθυνοι της ακύρωσης του έργου δεν έχουν ζητήσει ούτε μια συγνώμη».

Χωρίς κομματικές ταμπέλες

Και πρόσθεσε ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος:

«Παρά τα προβλήματα και τις διαφορές που υπάρχουν είμαστε θιασώτες της λογικής πως ό,τι μας ενώνει πρέπει να μπαίνει μπροστά. Και να τα παραμερίζει όλα. Κι εδώ είναι το στοίχημα της επόμενης ημέρας. Γιατί όπως ξέρετε οι εκλογές του Μαϊου θα γίνουν με το σύστημα της απλής αναλογικής. Κάτι που σημαίνει ότι για να διοικηθεί ο δήμος απαιτείται κουλτούρα συνεννόησης από όλους και κυρίως από το δήμαρχο που θα εκλεγεί.

Γι΄ αυτό σήμερα καλούμε όλες και όλους, χωρίς κομματικές ή άλλες ταμπέλες να αφήσουμε στην άκρη τα μικρά που μας χωρίζουν και όλοι μαζί να πάμε την πόλη μας μπροστά. Να κάνουμε επανεκκίνηση και να προσπαθήσουμε να καλύψουμε τα κενά που δημιουργήθηκαν. Να αφήσουμε τα επικοινωνιακά τρικ στην άκρη και να δούμε την ουσία. Δεν μπορεί να μιλάμε για σεβασμό στην οικογένεια και να έχουμε τα ακριβότερα τροφεία της Αττικής».

Πόλη καθαρή και καινοτόμο

Τι πρέπει λοιπόν να πράξουμε για έχουμε μια πόλη φιλική, ανθρώπινη, λειτουργική; Μια πόλη καθαρή και καινοτόμο;

Να ασχοληθούμε με την καθημερινότητα. Πριν από δέκα χρόνια καμαρώναμε για την καθαριότητα.

Να κάνουμε μια πόλη φιλική στο περιβάλλον και λειτουργική γιατί δεν επιτρέπεται σήμερα να μην μπορείς να περπατήσεις σε ένα πεζοδρόμιο χωρίς κίνδυνο.

Να αναπτύξουμε τις δομές αλληλεγγύης στηρίζοντας όσους έχουν πραγματική ανάγκη.

Να δημιουργήσουμε μια πόλη καινοτόμο. Πριν από λίγες ημέρες πήγα στην έξυπνη πόλη πρότυπο στα Τρίκαλα και είδα πολλά. Θα έχουμε συνέχεια προς όφελος των πολιτών..

Να στηρίξουμε την επιχειρηματικότητα των νέων και μέσα από τα ευρωπαϊκά προγράμματα να φτιάξουμε νέες θέσεις εργασίας. Υπάρχει έδαφος…

Να πάρουμε πρωτοβουλίες και ως δήμος για την ασφάλεια των πολιτών. Μπορούμε, αρκεί να θέλουμε.

Να ξαναδώσουμε τη λειτουργικότητα και τη λάμψη στα ΚΑΠΗ.

Να κάνουμε την πόλη μας καλύτερη για εμάς και τη νέα γενιά.

The post Γ. Θεοδωρακόπουλος: Πρόσκληση για την «επανεκκίνηση» της πόλης appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
εκλογες, μαΐου, σχολεια, καλοκαιρι, λύση, σημαίνει, τρικαλα, καπη, νέα, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, δημοτικες εκλογες 2010, εκλογες 2010, αποτελεσματα δημοτικων συμβουλων , σταση εργασιας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Καλή Χρονιά, μειωση μισθων, εκλογες 2012, εκλογες 2010 δημοτικες, βγαινουν, το στοιχημα, το θεμα, αδεια, θεμα, σημερινη, τυχη, αγορα, αττικη, γινεται, γηπεδο, διαστημα, δημος, δυστυχως, διοικηση, δικη, δοθει, δοντια, δρομος, εγγραφο, ευκαιρια, ευρω, ειπε, υπαρχει, ενσταση, ιδιο, θεσεις εργασιας, εικονα, ομιλια, καπη, κλιμα, λαθος, λαμψη, λύση, μαΐου, μηνες, μειωση, μπορεις, νεα γενια, νεες θεσεις εργασιας, ξερετε, παντα, οικογενεια, ουσια, οφελος, παμε, περιβαλλον, πιτας, προβληματα, προγραμματα, ρυπανση, ρυπανση του περιβαλλοντος, συγκεκριμενα, συζητηση, συνεχεια, σπιτια, σχολια, τρια, υγιεις, χερι, χαιρομαστε, ασφαλεια, ασχημη, δημοτικα, φιλοι, ιθαγενεις, καρδια, μεινει, μελετη, μπροστα, σημαίνει, θεματα, θεσεις
Τυχαία Θέματα