Γ. Πατούλης: Η κυβέρνηση να ολοκληρώσει άμεσα τους διαγωνισμούς τοποθέτησης προσωπικού στους ΟΤΑ

Την απρόσκοπτη συνέχιση όλων των προγραμματισμένων διαδικασιών πρόσληψης μόνιμου (3Κ) και εποχικού προσωπικού (ναυαγοσώστες, πυρασφάλεια κ.λπ.) ακόμα και κατά την προεκλογική περίοδο προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ζητά μετά από εισήγηση του προέδρου Γιώργου Πατούλη με ομόφωνη απόφαση του το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης, ζήτησε να προχωρήσουν άμεσα οι αρμόδιοι φορείς στην ολοκλήρωση

των διαγωνιστικών διαδικασιών προκειμένου να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν στους δήμους και στα νομικά τους πρόσωπα.

Επιπλέονυπογράμμισε ότι θα πρέπει να υπάρχει ειδική πρόβλεψη προκειμένου να καλυφτούνέγκαιρα και οι εποχικές ανάγκες των δήμων, όπως είναι η πυρασφάλεια και ητοποθέτηση ναυαγοσωστών στις παραλιακές ζώνες.

Ο κ. Γ. Πατούλης ξεκαθάρισε ότι οι διαδικασίες που αφορούν σε τέτοιες περιπτώσεις προσωπικού θα πρέπει να υλοποιηθούν ακόμα και ανήμερα των εκλογών, καθώς πρόκειται για ανάγκες των δήμων οι οποίες πρέπει να καλυφτούν το συντομότερο δυνατό.

«Η ΚΕΔΕ είναι με τους εργαζόμενους και δεν θα διαπραγματευτεί σε καμία περίπτωση να συνεχιστούν τα λειτουργικά προβλήματα στις υπηρεσίες μας.

»Για τις καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η Κυβέρνηση. Εμείς αυτό που ζητάμε είναι να προχωρήσουν οι διαδικασίες ακόμα και αν είναι ανήμερα των εκλογών.

»Αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία να μην μπορούν οι δήμοι που ξέρουν από πρώτο χέρι τις ανάγκες τους να αποφασίζουν για το πότε και πόσο προσωπικό θα προσλάβουν».

Παρατηρήσεις του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ σε νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ που συμπεριλαμβάνει διατάξεις για τι εκλογές

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ συζητήθηκαν οι διατάξεις του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών: «Προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων, πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας – Ρυθμίσεις για την απονομή Ιθαγένειας – Διατάξεις σχετικές με τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση – Λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας ΥΠΕΣ».

Μεταξύ άλλων ξεκαθάρισαν ότι η ΚΕΔΕ δεν θα δεχθεί να διεξαχθεί η ψηφοφορία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές σε τρεις διαφορετικές κάλπες καθώς κάτι τέτοιο θα είναι αντισυνταγματικό.

Όπως επισημάνθηκε η πρόβλεψη εκλογής τοπικών συμβούλων σε διαφορετική κάλπη, όχι μόνο είναι αντισυνταγματική, αλλά θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα καθώς θα χρειαστούν επιπλέον δικαστικοί αντιπρόσωποι και εκλογικά τμήματα. Επιπλέον τα μέλη του Δ.Σ. άσκησαν κριτική και στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει τρεις μήνες πριν τις εκλογές σε αλλαγές των γεωγραφικών ορίων σε δήμους. Στη συνέχεια διατύπωσαν το αίτημα να υπάρξει άμεσα ένα επιχειρησιακό σχέδιο για την ομαλή μετάβαση υπηρεσιών, προσωπικού και εξοπλισμού στους νέους δήμους.

The post Γ. Πατούλης: Η κυβέρνηση να ολοκληρώσει άμεσα τους διαγωνισμούς τοποθέτησης προσωπικού στους ΟΤΑ appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα