Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή: Συμπαράσταση στους εργαζόμενους της ΔΕΣΦΑ

Στην κινητοποίηση των εργαζομένων στη ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου) στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στη Λεωφ. Μεσογείων συμμετείχε η δημοτική παράταξη Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης για τον αγώνα των εργαζομένων:

Νίκη στην απεργία των εργολαβικών στη ΔΕΣΦΑ

Αλληλεγγύη στους εργολαβικά εργαζόμενους
Μόνιμη και

σταθερή δουλειά για όλους με δικαιώματα
Όχι στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας

Το δημοτικό σχήμα Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή στηρίζει τον αγώνα των εργολαβικών εργαζόμενων στη ΔΕΣΦΑ για τα δικαιώματά τους. Το καθεστώς της εργολαβικής εργασίας είναι απαράδεκτο και πρέπει να σταματήσει. Πρέπει να δοθεί τέλος στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου που μετατρέπουν τους εργαζόμενους σε ομήρους και καταστρατηγούν στοιχειώδη εργατικά δικαιώματα όπως η ασφάλιση, η αποζημίωση απόλυσης, η αναγνώριση της προϋπηρεσίας, οι αυξήσεις στους μισθούς.

Οι εργαζόμενοι σε εργολαβικές εταιρίες δεν είναι εργαζόμενοι δεύτερης κατηγορίας. Αντίθετα είναι απολύτως απαραίτητοι για τη λειτουργία των επιχειρήσεων. Το γεγονός ότι οι συμβάσεις τους ανανεώνονται για πολλά συνεχόμενα χρόνια δείχνει το πόσο πολύτιμοι είναι για να μπορούν να παρουσιάζουν κερδοφορία εταιρίες όπως η ΔΕΣΦΑ, τα ΕΛΠΕ κ.λπ. Πολλές φορές πληρώνουν με την ίδια τους τη ζωή αυτά τα κέρδη των εταιρειών ενέργειας, όπως έγινε πριν από τρία χρόνια στα ΕΛΠΕ με τον θάνατο τεσσάρων εργατών.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, σε συνεργασία με τις εταιρείες αυτές, συνεχίζει να διατηρεί και να αναπαράγει μια εργασιακή πραγματικότητα με εργαζομένους διαφορετικών ταχυτήτων, ώστε να διευκολυνθεί το μοναδικό ζήτημα που τους απασχολεί, δηλαδή η ιδιωτικοποίηση. Τους νοιάζουν μόνο τα κέρδη των επιχειρήσεων και τα χρήματα που θα πάρουν για να τα δώσουν στους τραπεζίτες (ντόπιους και ξένους) για να αποπληρώσουν το χρέος ενώ για τους εργάτες επιφυλάσσουν μόνο ανασφάλεια, μισούς μισθούς και κουτσουρεμένα δικαιώματα.

Τον προηγούμενο Δεκέμβρη ολοκληρώθηκε το ξεπούλημα της ΔΕΣΦΑ μέσω του ΤΑΙΠΕΔ. Τις επόμενες ημέρες ετοιμάζεται νομοσχέδιο για το ξεπούλημα των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη λεηλασία στα δημόσια αγαθά που έχει τολμήσει οποιαδήποτε κυβέρνηση μέχρι τώρα. Ταυτόχρονα οδηγούν στην ιδιωτικοποίηση την ΕΥΔΑΠ, την ΕΥΑΘ, τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, την Εγνατία Οδό κ.λπ.

Οι κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής, και όλης της χώρας, δεν θα έπρεπε να είναι αδιάφοροι μπροστά σε αυτές τις καταστροφικές εξελίξεις. Δημόσιο φυσικό αέριο σημαίνει φθηνότερος και πιο οικολογικός τρόπος κάλυψης των βασικότερων αναγκών του σύγχρονης οικογένειας, με πρώτη και σημαντικότερη αυτή της θέρμανσης. Αν περάσουν οι ιδιωτικοποιήσεις που προγραμματίζει η κυβέρνηση, εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι θα χάσουν τον πρόσβασή τους σε κοινωνικά αγαθά που είναι απόλυτα απαραίτητα για να ζήσουν όπως το νερό, το ρεύμα, η ενέργεια συνολικά, οι μεταφορές κ.λπ. Τα εργασιακά κάτεργα σαν αυτά που βιώνουν οι εργολαβικοί εργαζόμενοι είτε στις εταιρείες πετρελαίου, είτε στη ΔΕΗ, είτε στην Cosco στο λιμάνι του Πειραιά θα εξαπλωθούν. Θα χτυπηθεί ο συνδικαλισμός σε δυναμικά κομμάτια της εργατικής τάξης που με τους αγώνες τους στο παρελθόν έχουν συμβάλλει καθοριστικά στις κατακτήσεις που έχουμε συνολικά ως κοινωνία.

Γι΄ αυτό ο αγώνας που δίνουν οι εργολαβικοί εργαζόμενοι χρειάζεται τη στήριξη όλων για να νικήσει. Για να κατακτήσουν τα δικαιώματα τους σαν εργαζόμενοι, αλλά και γιατί θα είναι ένα σημαντικό βήμα στην μάχη ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα.

The post Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή: Συμπαράσταση στους εργαζόμενους της ΔΕΣΦΑ appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα