Εξάρχεια: Ταυτοποιήθηκαν 18 μέλη σπείρας που έκλεβε και λήστευε – Συνελήφθησαν πέντε

Δεκαοκτώ από τα μέλη σπείρας που εμπλέκεται σε συστηματικές κλοπές και ληστείες στην περιοχή των Εξαρχείων, τουλάχιστον κατά το τελευταίο εξάμηνο, ταυτοποίησε το τοπικό Τμήμα Ασφαλείας.

Πρόκειται για αλλοδαπούς, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κaι εκδόθηκαν ισάριθμα εντάλματα σύλληψης, για εγκληματική οργάνωση, κλοπές, ληστείες κι απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Στο πλαίσιο των ερευνών προς εκτέλεση των ενταλμάτων, εντοπίστηκαν μέχρι στιγμής, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.) και της ΟΠΚΕ, στις περιοχές

των Εξαρχείων, της Κυψέλης, του Αγίου Παντελεήμονα και του Μενιδίου, πέντε εκ των δραστών και συνελήφθησαν.

Όπως διαπιστώθηκε, η σπείρα είχε διαρκή δράση, διαφορετική κάθε φορά σύνθεση ομάδας κι εναλλαγή ρόλων. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ., οι δράστες χαρακτηρίζονταν από ιδιαίτερη θρασύτητα και βιαιότητα. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα άλλαζαν την εξωτερική τους εμφάνιση, κυρίως με διαφορετικό κούρεμα και βάψιμο των μαλλιών τους.

Επιπλέον, και κατά την προσφιλή τακτική τους, στις περιπτώσεις συλλήψεώς τους, δήλωναν διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας, εθνικότητα και ημερομηνία γέννησης.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα εξιχνιάστηκαν 18 περιπτώσεις ληστειών και διαρρήξεων-κλοπών στην περιοχή των Εξαρχείων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο ανακριτή και σε βάρος τεσσάρων εξ αυτών εκδόθηκαν εντάλματα προσωρινής κράτησης.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό και σύλληψη και των υπολοίπων μελών της σπείρας συνεχίζονται.

Πηγή: naftemporiki.gr

The post Εξάρχεια: Ταυτοποιήθηκαν 18 μέλη σπείρας που έκλεβε και λήστευε – Συνελήφθησαν πέντε appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα