Ενότητα: Άλλο ένα «έργο βιτρίνας» η ανάπλαση της πλατείας Ηρώων

Ως «έργο βιτρίνας» χαρακτηρίζει η δημοτική παράταξη Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι, τη βιοκλιματική ανάπλαση της πλατείας Ηρώων, την οποία αποφάσισε πρόσφατα το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης.

Στη σχετική ανακοίνωση της παράταξης αναφέρονται τα εξής:

Με πρόσφατη απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, αποφασίστηκε η αξιοποίηση του 1ου χρηματοδοτικού προγράμματος του Πράσινου Ταμείου, ύψους 459.000 ευρώ, για τη βιοκλιματική ανάπλαση της πλατείας Ηρώων, συνολικού προϋπολογισμού 895.000 ευρώ.

Η δημοτική

παράταξη «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ» καταψήφισε αυτή την επιλογή της διοίκησης Πατούλη για τους παρακάτω λόγους:

Α. Η πλατεία Ηρώων έχει αναπλαστεί πριν από μερικά χρόνια. Ασφαλώς και χρειάζεται κάποιες επισκευές και παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της παράνομης στάθμευσης στους γύρω δρόμους. Έργα μικρής κλίμακας, που μπορούν να χρηματοδοτηθούν από ιδίους πόρους του Δήμου και να υλοποιηθούν από τα συνεργεία της τεχνικής του υπηρεσίας.

Β. Στην πρόσκληση χρηματοδότησης έργων του «Πράσινου Ταμείου» περιλαμβάνονται έργα όπως:

Ολοκληρωμένα έργα αναπλάσεων κοινόχρηστων χώρων και χώρων πρασίνου. Οι επιλογές, εκτός της ανάπλασης της πλατείας Ηρώων, για δεύτερη φορά επί θητείας της διοίκησης Πατούλη, θα μπορούσαν να ήταν άλλοι κοινόχρηστοι χώροι που δεν έχουν αναπλαστεί ούτε μία φορά (π.χ. πλατεία στην Π.Ε. Στούντιο Α’, τις Εργατικές και αλλού).Αισθητική, λειτουργική, περιβαλλοντική αναβάθμιση, διεύρυνση, ανακατασκευή πεζόδρομων και πεζοδρομίων και επιμέρους υποδομών τους για τη δημιουργία δικτύου κίνησης πεζών με πρόνοια για εμποδιζόμενα άτομα. Οι επιλογές στην παραπάνω κατηγορία είναι πάρα πολλές και ανταποκρίνονται στα πάγια αιτήματα των κατοίκων όλων των γειτονιών της πόλης μας για αξιοπρεπή και ασφαλή πεζοδρόμια και την υλοποίηση πεζόδρομων, οι οποίοι παραμένουν μόνο στους χάρτες (π.χ. οδός Γ. Παπανδρέου, στην περιοχή Βορρέ – ασφαλής πρόσβαση των μαθητών στα σχολεία της περιοχής, οδός Αλεξανδρίδου στην περιοχή Σωρός κ.λπ.). Αναβάθμιση ενεργειακή αισθητική και λειτουργική σχολικών κτηρίων και των υπαίθριων χώρων αυτών. Επίσης οι επιλογές της παραπάνω κατηγορίας είναι πάρα πολλές, καθώς πολλά από τα κτήρια και κυρίως τα προαύλια των σχολείων της πόλης μας, έχουν ανάγκη από ουσιαστικές παρεμβάσεις (π.χ. προαύλιο του 6ου Γυμνασίου στην Π.Ε. Άγιος Θωμάς).

Από όλα τα παραπάνω η διοίκηση Πατούλη επέλεξε ν’ αναπλάσει ξανά την πλατεία Ηρώων. Οι λόγοι είναι προφανείς: Είναι ένα έργο στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της πόλης, που θα προβληθεί ως «βιτρίνα» και θα επιχειρήσει να καλύψει τις ελλείψεις σε ουσιαστικές υποδομές (πλατείες, πεζοδρόμια, πεζόδρομοι, προαύλια σχολείων κ.λπ.) που υπάρχουν στις γειτονιές της πόλης.

Όμως για τη διοίκηση Πατούλη το «φαίνεσθαι» και η επικοινωνία μετράνε πολύ περισσότερο από την ουσιαστική αντιμετώπιση των αναγκών της πόλης.

Υ.Γ Αλήθεια, με τη λέσχη των «φιλάθλων» που είναι στην πλατεία γιατί μέχρι τώρα η διοίκηση, παρά τις υποσχέσεις της στους περίοικους, δεν έχει κάνει κάτι;

The post Ενότητα: Άλλο ένα «έργο βιτρίνας» η ανάπλαση της πλατείας Ηρώων appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα