Δράση εθελοντικού καθαρισμού του πάρκου Σχινιά στις 26 και 27/6 με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής

Διήμερη δράση καθαρισμού του πάρκου Σχινιά πραγματοποιείται την Παρασκευή 26 και το Σάββατο 27 Ιουνίου 2020 με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη.

Η σχετική ενέργεια υλοποιείται σε συνεργασία με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε» του τηλεοπτικού σταθμού «ΣΚΑΙ» και εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων που έχει αναλάβει ο κ. Πατούλης για την προστασία του πάρκου.

Σημείο συνάντησης έχει οριστεί η είσοδος

του πάρκου Σχινιά, 300 μέτρα μετά την πύλη του Ολυμπιακού Κωπηλατοδρομίου Σχινιά, ενώ η στάθμευση θα πραγματοποιείται στο parking του κωπηλατοδρομίου.

Στον καθαρισμό, που θα διενεργηθεί με τον συντονισμό της Περιφέρειας και του ΕΔΣΝΑ, συμμετέχουν ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπλασης του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), ο Δήμος Μαραθώνα, ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ), ο φορέας διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Σχινιά, η Κυνηγετική Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδος, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αμαρουσίου, ο Σύλλογος Ελληνικής Ιερακοτροφίας, οι εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής και η Ram Europe.

Με αφορμή τη δράση, ο κ. Πατούλης σημείωσε:

«Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες και δράσεις που στόχο έχουν να διατηρήσουν καθαρό, όμορφο και ασφαλές το πάρκο Σχινιά, το οποίο αποτελεί το σημαντικότερο παράκτιο οικοσύστημα της Αττικής.

»Προσκαλούμε όλους τους πολίτες να στηρίξουν τις δράσεις μας. Η κινητοποίησή μας κρίθηκε αναγκαία μετά από ευρεία σύσκεψη, την οποία συγκαλέσαμε πρόσφατα στην Περιφέρεια Αττικής και τη διαπίστωση ότι οι συνθήκες που επικρατούν στο πάρκο είναι ιδιαίτερα ανησυχητικές».

The post Δράση εθελοντικού καθαρισμού του πάρκου Σχινιά στις 26 και 27/6 με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα