Δήμος Πεντέλης: Η πλήρης ενσωμάτωση των ΑμεΑ αποτελεί κριτήριο προόδου και ανθρωπισμού κάθε σύγχρονης κοινωνίας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, ο Δήμος Πεντέλης σημειώνει ότι «το παράδειγμά των ΑμεΑ μας οπλίζει με δύναμη και κουράγιο, για να αντιμετωπίσουμε κι εμείς τις δυσκολίες -μικρές ή μεγάλες- της δικής μας ζωής».

Ειδικότερα, ο Δήμος Πεντέλης αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση:

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (International Day of Persons with Disabilities) τιμάται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου και καθιερώθηκε από τη Γενική

Συνέλευση του ΟΗΕ με την υιοθέτηση του Προγράμματος Δράσης για τα ΑμεΑ το Δεκέμβριο του 1992, το οποίο οδήγησε στην υπογραφή της Διεθνούς Σύμβασης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία στις 30 Μαρτίου 2007.

Σκοπός του ΟΗΕ είναι να προωθήσει τα δικαιώματα και την ευημερία των ατόμων με αναπηρία σε όλους τους τομείς της κοινωνίας και της ανάπτυξης, και να αυξήσει την ευαισθητοποίηση για την κατάσταση των ατόμων με αναπηρία σε κάθε πτυχή της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής.

Τα άτομα με αναπηρία υπολογίζονται σε 10-15% του παγκόσμιου πληθυσμού με τα ίδια ποσοστά να ισχύουν και στην χώρα μας (>1 εκατομμύριο άνθρωποι στην Ελλάδα και 1 δισεκατομμύριο παγκοσμίως).

Η σημερινή ημέρα αποτελεί για όλους μια υπενθύμιση κοινωνικής ευαισθησίας, ισότητας και ευκαιριών, κοινών προκλήσεων και αγώνων προωθώντας την ένταξη των ατόμων με ειδικές ανάγκες σε κάθε πτυχή της πολιτιστικής καθημερινότητας.

Η στήριξη της πλήρους ενσωμάτωσης και συμμετοχής των ατόμων με αναπηρία, αποτελεί κριτήριο προόδου και ανθρωπισμού κάθε σύγχρονης κοινωνίας, που οφείλει να αγωνίζεται για τα δικαιώματα όλων των μελών της και να δείχνει έμπρακτα σεβασμό στη διαφορετικότητα. Μέσα από αυτό το σεβασμό, γεννιέται η ελπίδα και η δύναμη, που θα δώσουν την ώθηση στην κοινωνία να προχωρήσει ακόμη πιο μπροστά.

Ως δημοτική αρχή εστιάζουμε την προσοχή μας στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία, δίνοντας έμφαση στην ισότιμη συμμετοχή τους στα κοινωνικά αγαθά με τη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών και υποδομών, ώστε όλοι οι πολίτες να έχουν ίσες ευκαιρίες στη μόρφωση, στην απασχόληση, αλλά και στην καθημερινότητα τους.

Οι άνθρωποι αυτοί μέσα από τον αγώνα τους γίνονται φωτεινό παράδειγμα για όλους μας. Το παράδειγμά τους, μας οπλίζει με δύναμη και κουράγιο, για να αντιμετωπίσουμε κι εμείς τις δυσκολίες -μικρές ή μεγάλες- της δικής μας ζωής.

The post Δήμος Πεντέλης: Η πλήρης ενσωμάτωση των ΑμεΑ αποτελεί κριτήριο προόδου και ανθρωπισμού κάθε σύγχρονης κοινωνίας appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα