Δήμος Κηφισιάς: Ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικού οδοφωτισμού

Στην ενεργειακή αναβάθμιση του οδοφωτισμού του Δήμου Κηφισιάς προχωρεί η διοίκηση του Δήμου.

Η διοίκηση κάνει λόγο για εξοικονόμηση 626.482 ευρώ τον χρόνο με την αντικατάσταση λαμπτήρων και βραχιόνων με συστήματα εξοικονόμησης. Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Ένα από τα σημαντικότερα έργα των τελευταίων χρόνων εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Αντιδήμαρχος Υποδομών, Τεχνικών Υπηρεσιών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Σταύρος Ζαπάντης.

Ένα έργο προϋπολογισμού 5.500.000 ευρώ.

Για τη χρηματοδότηση της επένδυσης ο Δήμος θα συντάξει προνομιακό δεκαετές

δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων.

Ο Δήμος μας έχει 9.120 συμβατικά φωτιστικά σώματα οδοφωτισμού.

Για αυτά τα φώτα ξοδεύει 938.845 ευρώ τον χρόνο για τους λογαριασμούς ρεύματος του οδοφωτισμού.

Εφόσον επιτευχθεί η αντικατάσταση με Σύγχρονα Φωτιστικά Σώματα η δαπάνη θα πέσει στα 312.362 ευρώ τον χρόνο.

Άρα θα υπάρχει εξοικονόμηση 626.482 ευρώ τον χρόνο. Η εξοικονόμηση αυτή θα είναι ακόμα μεγαλύτερη εάν συνυπολογίσουμε ότι αυτήν την στιγμή ο Δήμος ξοδεύει περίπου 200.000 τον χρόνο για συντήρηση, ποσό που θα μειωθεί πολύ με τα καινούργια φωτιστικά σώματα.

Κάτι επίσης πολύ σημαντικό είναι ότι με τα καινούργια φωτιστικά σώματα θα υπάρξει πολύ μεγάλη αύξηση στην φωτεινότητα, άρα οι δρόμοι θα γίνουν ασφαλέστεροι.

Το Ενεργειακό Αποτύπωμα του Δήμου μας αυτήν τη στιγμή είναι 6.258.966 kWh/το Έτος. Μέτα την αναβάθμιση η κατανάλωση θα περιοριστεί σε μόνον 2.082.413 kWh/το έτος. Η Εξοικονόμηση θα είναι 4.176.267 kWh/το έτος.

Το Περιβαλλοντικό ‘Όφελος θα είναι επίσης εντυπωσιακό. Με το συμβατικό σύστημα είχαμε 6.190 τόνους Εκλυόμενους Ρύπους Διοξειδίου του Άνθρακα (CO2). Με το νέο σύστημα ο αριθμός αυτός μειώνεται σε 2.059 τόνους. Όφελος 4.130 τόνους λιγότεροι Εκλυόμενοι Ρύποι Διοξειδίου του Άνθρακα (CO2).

Εκτός των φωτιστικών σωμάτων ο Δήμος θα εγκαταστήσει πιλοτικά σε μέρος του συστήματος οδοφωτισμού και Ασύρματο Σύστημα Τηλεδιαχείρισης με ασύρματους ελεγκτές τύπου NEMA Socket. Κατόπιν τούτου θα έχουμε Αυτόματες Ενδείξεις Εντοπισμού Βλαβών, θα μπορεί να αυξομειώνεται η ένταση των φωτιστικών σωμάτων ανάλογα με το πόσο σκοτεινή είναι μια νύχτα και άλλα πολλά σημαντικά πλεονεκτήματα.

Δήμος Κηφισιάς: Ενεργειακή αναβάθμιση Δημοτικού Οδοφωτισμού

The post Δήμος Κηφισιάς: Ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικού οδοφωτισμού appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα