«Διεκδικούμε Μαζί» με την ΕΣΑμεΑ στα Μελίσσια

Στα Μελίσσια, και συγκεκριμένα στο Κέντρο Κοινότητας, Σκιάθου και Μπακογιάννη, θα μπορέσουν οι δημότες Μελισσίων- Πεντέλης να συναντήσουν τα στελέχη της υπηρεσίας «Διεκδικούμε Μαζί» της ΕΣΑμεΑ, τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, κατά τις ώρες 10π.μ. – 12μ.μ. Η υπηρεσία θα βρίσκεται στον ανωτέρω χώρο κάθε τρίτη Δευτέρα, έως τα τέλη Δεκεμβρίου 2019.

Στο πλαίσιο των δράσεων της ΕΣΑμεΑ και με σκοπό να εδραιώσει

μία άμεση και αποτελεσματική επικοινωνία και επαφή με τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους, λειτουργεί την υπηρεσία «Διεκδικούμε Μαζί», παρέχοντας καθημερινά πληροφορίες, ενημέρωση, υποστήριξη και ενδυνάμωση, συμπεριλαμβανομένου του σχεδιασμού εξατομικευμένης παρέμβασης από κοινού με τον κάθε ενδιαφερόμενο. Η υπηρεσία παρέχει, επίσης, πληροφορίες σε κοινωνικές και άλλες δημόσιες υπηρεσίες, οργανώσεις του αναπηρικού κινήματος και οργανώσεις της  κοινωνίας των πολιτών, τόσο για τα δικαιώματα και τις παροχές αναπηρίας, όσο και για τη συμβολή του αναπηρικού κινήματος στη διαμόρφωση πολιτικών για την αναπηρία.

Αυτό το διάστημα η ΕΣΑμεΑ έχει αναλάβει πρωτοβουλία ανάπτυξης στενής συνεργασίας με τους Φορείς της Α/ βάθμιας Αυτοδιοίκησης, ώστε η υπηρεσία «Διεκδικούμε Μαζί» να βρεθεί κοντά στους πολίτες και σε όλα τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους.

«Τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου ελάτε να γνωριστούμε στο Κέντρο Κοινότητας! Να θέσετε απορίες και προβληματισμούς για θέματα αναπηρίας και να συνομιλήσετε με τους συνεργάτες μας» αναφέρει η ΕΣΑμεΑ στη σχετική πρόσκλησή της.

Ποια είναι η ΕΣΑμεΑ

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) αποτελεί την τριτοβάθμια οργάνωση των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους στη χώρα και τον  αναγνωρισμένο Κοινωνικό Εταίρο της ελληνικής Πολιτείας στα ζητήματα των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους.

Κύρια αποστολή της είναι η καταπολέμηση των διακρίσεων σε βάρος των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους και η προώθηση, προστασία και απόλαυση των ανθρωπίνων και συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων τους. Ιδίως όσον αφορά στα ανθρώπινα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, αυτά καθιερώνονται με τη Σύμβαση του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, που η χώρα μας, μαζί με το Προαιρετικό της Πρωτόκολλο, επικύρωσε με τον Ν. 4074/2012.

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) οργανώνει συστηματικές εκστρατείες ενημέρωσης της ελληνικής κοινωνίας, προωθεί τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους, ασκεί συστηματικό έλεγχο της νομοθεσίας και υποβάλλει προτάσεις με στόχο τη συμπερίληψη των αναγκών των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο και τις δράσεις της ΕΣΑμεΑ μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της.

Επικοινωνία: Δευτ.-Παρ., 8.00-16.00, τηλ.: +302109949837, φαξ.:  +302105238967, e-mail: [email protected]  

The post «Διεκδικούμε Μαζί» με την ΕΣΑμεΑ στα Μελίσσια appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα