Διακρίσεις για τον Δήμο Βριλησσίων στα «Waste & recycling awards 2017»

Συνολικά τέσσερα βραβεία απονεμήθηκαν στον Δήμο Βριλησσίων στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Waste & recycling awards 2017», επισφραγίζοντας, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Δήμου, με αυτόν τον τρόπο το σπουδαίο έργο που συντελέστηκε και αυτή τη χρονιά στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων και της προστασίας του περιβάλλοντος στα Βριλήσσια. Η εκδήλωση απονομής των βραβείων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Βριλησσίων κέρδισε τα παρακάτω βραβεία – διακρίσεις:

Δύο Winner βραβεία στις κατηγορίες «Δράσεις Τοπικών Αρχών» και «Περιβάλλον – Δημόσιος Τομέας», τα οποία αφορούν:

Στο Πρόγραμμα Κομποστοποίησης fisikolipasma.gr του Δήμου Βριλησσίων που υλοποιείται σε συνεργασία με τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Αττικής (ΕΔΣΝΑ).Στην καθημερινή ενεργή συμβολή του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης του Δήμου Βριλησσίων (ΟΚΠΑΔΒ) στην υλοποίηση του Στρατηγικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων, με Διαλογή στην Πηγή.

Δύο βραβεία Highly Commended βραβεία στις κατηγορίες μείωσης αποβλήτων και διαχείρισης, οι οποίες συνοπτικά αφορούν:

Στις καινοτόμες πολιτικές διαχείρισης απορριμμάτων στον Δήμο Βριλησσίων, μέσω των προγραμμάτων Διαλογής στην Πηγή fisikolipasma.gr & followgreen.gr/vrilissia, καθώς και στο πρόγραμμα ανακύκλωσης στα σχολεία «Ανακυκλώνω γιατί μετράει» και συνολικά στα προγράμματα χωριστής συλλογής απορριμμάτων του Δήμου Βριλησσίων.Στην εξοικονόμηση πόρων, λόγω, όπως σημειώνει η δημοτική Αρχή, των σημαντικά μειωμένων ποσοτήτων απορριμμάτων που οδηγούνται πλέον στον ΧΥΤΑ Φυλής και του, αντιστοίχως, διαρκώς μειούμενου οικονομικού κόστους ταφής στερεών αποβλήτων.

Τα βραβεία παρέλαβαν ο δήμαρχος Βριλησσίων, Ξενοφών Μανιατογιάννης, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Αλέξης Μαυραγάνης, και η πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης (ΟΚΠΑ), Βούλα Αρσένη.

Ο δήμαρχος ευχαρίστησε για τις διακρίσεις, τονίζοντας ότι «αποτελούν σημαντική αναγνώριση των δράσεων που έχει αναλάβει την τελευταία τριετία η δημοτική Αρχή, με σημαντικότερη το πρότυπο πρόγραμμα διαχείρισης και ανακύκλωσης απορριμμάτων που εφαρμόζουμε στα Βριλήσσια, οι οποίες δεν προστατεύουν απλώς το περιβάλλον αλλά κινητοποιούν άμεσα τον πολίτη και, τελικά, λειτουργούν ανταποδοτικά για αυτόν, ακόμα και σε οικονομικό επίπεδο». Πρόσθεσε, δε, ότι «ο στόχος της βέλτιστης διαχείρισης των απορριμμάτων μας αφορά όλους. Ως δημοτική Αρχή και ως τοπική κοινωνία επενδύουμε στο βιώσιμο μέλλον μας».

Ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος δήλωσε ότι: «Τα βραβεία τα αξίζουν εκείνοι που ουσιαστικά τα κέρδισαν: Οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας Καθαριότητας – Ανακύκλωσης και του Πρασίνου, οι οποίοι με την κοπιώδη εργασία τους αποτελούν ξεχωριστό πρότυπο υποδειγματικής λειτουργίας στον τομέα της διαχείρισης αποβλήτων για όλες τις αντίστοιχες δημοτικές υπηρεσίες των ΟΤΑ και, φυσικά, οι πολίτες των Βριλησσίων που συμμετέχουν και στηρίζουν ενεργά την καινοτόμα και παραγωγική πολιτική Διαλογής στην Πηγή των απορριμμάτων μας. Πολιτική με την οποία αντί να καταστρέφουμε το περιβάλλον, δημιουργούμε ανάπτυξη και θέσεις εργασίας και νέα αγαθά για την πώλησή τους στην αγορά, αλλά και υπέρ δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης».

Η πρόεδρος του ΟΚΠΑ τόνισε ότι «ο Δήμος Βριλησσίων έχει καταφέρει σπουδαία αποτελέσματα στους τρεις τομείς: Αλληλεγγύη – Πολιτισμός – Ανακύκλωση, μέσα σε τρία χρόνια. Ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης, σε συνεργασία με τον Τομέα Περιβάλλοντος, συνέβαλε προωθώντας μέσω της ανταποδοτικότητας αλλά και του κοινωνικού κινήτρου, τη σημασία της ανακύκλωσης για όλους, ενώ καταφέραμε παράλληλα να παρέχεται ολοκληρωμένη ενημέρωση στον κάθε πολίτη του Δήμου μας, να εκπαιδεύεται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας “followgreen” όταν προσφέρει ιματισμό, υπόδηση, τρόφιμα, φάρμακα, και ταυτόχρονα να λαμβάνει εκπτωτικά κουπόνια για την τόνωση της τοπικής αγοράς».

Στην τελετή το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των αρμόδιων υπουργείων για θέματα περιβάλλοντος και ενέργειας, των επιχειρήσεων και φορέων – κλάδων της αγοράς, των πανεπιστημίων και τεχνολογικών ιδρυμάτων και οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών.

The post Διακρίσεις για τον Δήμο Βριλησσίων στα «Waste & recycling awards 2017» appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα