Δεύτερη πυρκαγιά στο Όρος Αιγάλεω μέσα σε δέκα μέρες

Το απόγευμα της 21ης Μαΐου εκδηλώθηκε η δεύτερη, σε διάστημα δέκα ημερών, πυρκαγιά στο Όρος Αιγάλεω, δίπλα στον αυθαίρετο οικισμό των Ρομά, με το δασικό οικοσύστημα του βουνού και ανθρώπινες ζωές να βρίσκονται σε κίνδυνο.

Στην περιοχή έφθασαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Ελληνικής Αστυνομίας, η ομάδα Πολιτικής Προστασίας του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας

Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ), καθώς και δυνάμεις των Δήμων Κορυδαλλού, Αγίας Βαρβάρας και Χαϊδαρίου, αλλά και της Περιφέρειας Αττικής, με σκοπό να αποτρέψουν την εξάπλωση της φωτιάς.

Παρόντες ήταν ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ, Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, οι δήμαρχοι Χαϊδαρίου, Βαγγέλης Ντηνιακός, Αγίας Βαρβάρας, Λάμπρος Μίχος και Κορυδαλλού, Νίκος Χουρσαλάς, καθώς και οι αντιδήμαρχοι Κορυδαλλού, Μιχάλης Ευθυμιάδης και Γιώργος Δημόπουλος και Αγίας Βαρβάρας, Γιάννης Πουλάκης.

Ο κ. Γουρδομιχάλης ευχαρίστησε τους εργαζόμενους και εξουσιοδοτημένους εθελοντές και τόνισε ότι «η προστασία του Όρους Αιγάλεω αποτελεί πρώτη προτεραιότητα του ΠΕΣΥΔΑΠ», ενώ επεσήμανε την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης του ΠΕΣΥΔΑΠ και των Δήμων που «ακουμπούν» στο βουνό από το υπουργείο Εσωτερικών.

The post Δεύτερη πυρκαγιά στο Όρος Αιγάλεω μέσα σε δέκα μέρες appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα