Αποφυλακίστηκε η 21χρονη που συνελήφθη με ναρκωτικά στο Χονγκ Κονγκ

Ομόφωνα αθώα κρίθηκε η 21χρονη Ελληνίδα που συνελήφθη στο Χονγκ Κονγκ με 2,6 κιλά κοκαΐνης. Η νεαρή αποφυλακίστηκε μετά από 17 μήνες κράτησης στις φυλακές του Χονγκ Κονγκ και έπεσε στην αγκαλιά των γονιών της, που ξέσπασαν σε λυγμούς στο

άκουσμα της αθωωτικής απόφασης.

«Εκφράζω τη χαρά και θα έλεγα τη συγκίνησή μου για την ομόφωνη αθώωση της Ειρήνης. Η άρτια προετοιμασία της υπεράσπισής της επί 17 μήνες και η άψογη συνεργασία με τους συναδέλφους στο Χονγκ Κονγκ, απέδωσαν καρπούς. Ήμουν, ως γνωστόν, επιφυλακτικός για το αποτέλεσμα της δίκης λόγω της αυστηρότατης νομοθεσίας που ισχύει στην Κίνα για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών. Είναι η πρώτη φορά στην καριέρα μου που αισθάνομαι ευτυχής επειδή διαψεύσθηκα» δήλωσε ο δικηγόρος της νεαρής, Σάκης Κεχαγιόγλου.

Η 21χρονη δήλωσε αθώα ενώπιον του δικαστηρίου, υποστηρίζοντας ότι την παγίδευσε ένας φίλος της από τη Μυτιλήνη, ρουμανικής καταγωγής.

Η νεαρή ισχυρίστηκε ότι:

Ο Π… μου πρότεινε να πάμε στην Αντίς Αμπέμπα και μετά στο Χονγκ Κονγκ.Μου έταξε καριέρα στο μόντελινγκ.Μου έβγαλε τα εισιτήρια.Εκείνος μου έδωσε τον σάκο με τα ναρκωτικά.

«Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Από τη στιγμή που η Ειρήνη είχε φτάσει στην Αντίς Αμπέμπα, είχε φύγει με τον φίλο της. Καμία σχέση με εμάς. Μου είχε πει ότι το αγόρι της είναι από εκεί και της έταξε να πάνε μαζί ένα ταξίδι. Και αφού θα πήγαινα εγώ να της έκανα παρέα να μην φοβόταν στο αεροδρόμιο στο ταξίδι. Μου είχε υποσχεθεί ότι εκεί θα την περίμενε και θα είναι εντάξει. Δεν υπήρχε περίπτωση να πάω στο Χονγκ Κονγκ μαζί της», λέει ο Π. Στο Star.

Παράλληλα ισχυρίζεται ότι είδε την νεαρή τελευταία φορά όταν είχε φτάσει στο αεροδρόμιο της Αντίς Αμπέμπα, περίπου 10 με 15 μέρες πριν τη σύλληψή της. «Δεν ισχύει και δεν υπάρχει αυτή η ιστορία» απαντά στους ισχυρισμούς της 21χρονης ότι ο ίδιος της έδωσε το σάκο με τα ναρκωτικά.

«Μου έστελνε συνεχώς μηνύματα» είπε από την πλευρά της η 21χρονη ενώπιον του δικαστηρίου και επεσήμανε πως «του είχα απόλυτη εμπιστοσύνη. Αν ήξερα ότι κουβαλούσα ναρκωτικά θα τα πέταγα μετά τον πρώτο έλεγχο».

Ο Π. ισχυρίζεται ότι έχει δείξει μηνύματα στις ελληνικές Αρχές που αποδεικνύουν ότι δεν είχε επικοινωνία με την 21χρονη. «Είμαι το καλύτερο κάλυμμα για εκείνη και το αγόρι της, φίλος της, συνεργάτης της, όποιος και να ήταν αυτός. Πιστεύω ότι προστατεύει άλλα πρόσωπα. Ίσως να φοβάται αυτό που το έχω δηλώσει και στις Αρχές, να φοβάται για την υγεία της οικογένειάς της και την υγεία της. Να μην πάθουν κάτι η οικογένειά της και τα άτομα που αγαπάει. Ίσως γι αυτό είχε ταξιδέψει και είχε προγραμματίσει το ταξίδι, αφού ήξερε από πριν ότι εγώ θα ταξιδέψω και για ποιους λόγους θα ταξίδευα εγώ κάτω. Να μην καταλάβει κανένας και να το ρίξει σε κάποιον που γνωρίζει», καταλήγει ο Π.

H Ειρήνη ήταν 19 ετών όταν συνελήφθη στις 13 Νοεμβρίου 2017 στο διεθνές αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου στο σακίδιό της βρέθηκε μία κρυφή θήκη, μέσα στην οποία βρισκόταν ένας φάκελος με 2,6 κιλά κοκαΐνης. Η αξία της κοκαΐνης που μετέφερε ήταν, σύμφωνα με τα κινέζικα ΜΜΕ, 2,4 εκατομμύρια δολάρια Χονγκ Κονγκ (300.000 δολάρια ΗΠΑ). Η νεαρή είχε φτάσει στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ με πτήση από την Αντίς Αμπέμπα, πρωτεύουσα της Αιθιοπίας.

Πηγή: reader.gr

The post Αποφυλακίστηκε η 21χρονη που συνελήφθη με ναρκωτικά στο Χονγκ Κονγκ appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα