Αντιτίθεται στην κατασκευή mall στη Λυκόβρυση η Ριζοσπαστική Ανατροπή

Αντιτίθεται στην κατασκευή εμπορικού κέντρου (mall) στη Λυκόβρυση η δημοτική παράταξη Ριζοσπαστική Ανατροπή Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της παράταξης, Μανόλης Πάγκαλος, το εμπορικό πάρκο θα προστεθεί στα «πολλά προβλήματα» που αντιμετωπίζει η πόλη.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Λυκόβρυση έρχεται να προστεθεί και η «ανάπτυξη εμπορικού και ψυχαγωγικού πάρκου (mall)»

Σύμφωνα με όσα γράφηκαν στον ημερήσιο τύπο (πηγή «Η Καθημερινή) «τρέχουν» σχετικές διαδικασίες

αδειοδότησης και έγκρισης χρήσεων γης με στόχο τηνυλοποίηση επένδυσης ύψους 100 εκατ. ευρώ του ομίλου Κωνσταντίνου, σε περιοχή εκτός σχεδίου, στα όρια με τη ΒΙ.ΠΕ. Μεταμόρφωσης.

Επιπλέον, προβάλλεται ότι έχει υποβληθεί φάκελος προς έγκριση από τη σχετική διυπουργική επιτροπή, για την ένταξη της επένδυσης στις διαδικασίες του νόμου περί fast track και την έναρξη των εργασιών προς το τέλος του έτους ή το αργότερο το 2019.

Η ανάπτυξη ενός γιγάντιου εμπορικού και ψυχαγωγικού κέντρου,με ενοικιαζόμενους χώρους μεγέθους μεγαλύτερου των 40.000 τ.μ., θα επιφέρει σημαντικές ανατροπές στη ζωή των κατοίκων της περιοχής μας.

Βέβαιο είναι ότι κατ΄ αρχήν θα πληγούν όλοι οι μικροκαταστηματάρχες της Λυκόβρυσης και πιθανόν της ευρύτερης περιοχής Μεταμόρφωσης και Πεύκης, με έμμεσες αρνητικές συνέπειες που θα αντιμετωπίσουν και οι μικροϊδιοκτήτες καταστημάτων της περιοχής, που θα δουν μείωση των εισοδημάτων τους που προέρχονται από τα ενοικιαζόμενα καταστήματα.

Παράλληλα, όλοι οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής θα αντιμετωπίσουμε μείωση της ποιότητας ζωής μας, από την πολλαπλάσια κίνηση που θα υπάρξει από και προς το νέο «Mall». Η όχληση και η ρύπανση δεν θα περιλαμβάνει μόνο τη διέλευση των οχημάτων των δυνητικών καταναλωτών των εμπορευμάτων και υπηρεσιών του νέου εμπορικού κέντρου, αλλά και όλων των φορτηγών εφοδιασμού των δεκάδων επιχειρήσεων που θα ενσωματωθούν στο γιγάντιο κτήριο.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το υπό αδειοδότηση εμπορικό κέντρο γειτνιάζει με το κλειστό γυμναστήριο της Λυκόβρυσης, που τόσα χρόνια ήταν παροπλισμένο και σχεδόν κατεστραμμένο (γιατί άραγε είχε αφεθεί στην τύχη του…;), και που αυτήν την περίοδο οι πιέσεις της κοινωνίας προς την δημοτική Αρχή είχαν οδηγήσει στην ένταξή του στα «υπό κατασκευή» έργαή «υπό ανακατασκευή»… αν προτιμάτε!

Ήδη, από τους υποστηρικτές της επένδυσης ακούγονται απόψεις για ανάπτυξη της περιοχής μας, για μείωση της τοπικής ανεργίας και γενικότερη αύξηση της απασχόλησης στο λεκανοπέδιο, καθώς και για έργα υποδομής (δρόμοι, σταθμοί metro, επέκταση Κύμης) που θα βελτιώσουν την εικόνα της Λυκόβρυσης.

Εμείς, όχι μόνο διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας για όλα τα «θετικά» που παρουσιάζουν οι υποστηρικτές της επένδυσης, αλλά παράλληλα θεωρούμε ότι περισσεύουν τα αρνητικά…

Πράγματι, στη σημερινή Ελλάδα, της συνεχούς υποβάθμισης της ποιότητας της ζωής μας:

Θα προστεθούν μερικές εκατοντάδες θέσεις εργασίας, ημιαπασχόλησης, κακοπληρωμένες, με συνθήκες μεσαιωνικής «γαλέρας»!Θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο η κατανάλωση εισαγόμενων εμπορευμάτων έναντι των παραγόμενων στην Ελλάδα, αφού στα εμπορικά κέντρα η «λογική» των μισθώσεων οδηγεί στη συντριπτική κάλυψη των καταστημάτων από τις εταιρείες με τις εισαγόμενες «φίρμες».Θα αναπτυχθεί βαθύτερα το καταναλωτικό σύνδρομο, που πλέον, και με την υποστήριξη των μέσων μαζικής ενημέρωσης, διαμορφώνει αρνητικά πρότυπα και στις νέες γενιές.Θα εδραιωθεί ακόμα περισσότερο ένας τρόπος ψυχαγωγίας, ξένος προς την μεσογειακή χώρα μας.

Εμείς, στη δημοτική παράταξη Ριζοσπαστική Ανατροπή, πέραν των αντιλήψεων που εκφράζουμε, και που σταθερά είναι αντίθετες προς το ισχύον κοινωνικοπολιτικό σύστημα, περιμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να μάθουμε:

την άποψη των συμπολιτών μας που κατοικούν στη Λυκόβρυση,την άποψη των υπόλοιπων δημοτικών παρατάξεων, είτε εκφράζονται στο Δημοτικό Συμβούλιο είτε δεν έχουν αιρετό εκπρόσωπο,την άποψη των τοπικών συλλογικοτήτων.

The post Αντιτίθεται στην κατασκευή mall στη Λυκόβρυση η Ριζοσπαστική Ανατροπή appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα