Αναβολή του 12ου Forum της ΕΝΔΑ λόγω Covid-19

Το Δ.Σ. της Ένωσης Δημάρχων Αττικής (ΕΝΔΑ), με ομόφωνη απόφασή του, αποφασίζει την αναβολή του προγραμματισμένου 12ου Forum που επρόκειτο να διεξαχθεί, στις 12 Σεπτεμβρίου 2020, στη Σαλαμίνα, σε συνδιοργάνωση με την ΠΕΔΑ και με την υποστήριξη του Δήμου Σαλαμίνας.

Οι έκτακτες συνθήκες πρόληψης της εξάπλωσης της Covid-19, σύμφωνα και με τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων, επιβάλλουν τη λήψη της απόφασης αυτής, σημειώνει η Ένωση.

Στη σχετική ανακοίνωση η ΕΝΔΑ υπογραμμίζει ότι ο διάλογος, που δεν θα γίνει, για

μία σειρά κρίσιμων θεμάτων που αφορούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως ο εκλογικός νόμος, η καταστατική θέση των αιρετών και άλλα, όπως προβλέπετο στο πρόγραμμα του φόρουμ, θα επιδιωχθεί να γίνει διαφορετικά.

Όπως ενημερώνει η Ένωση, σκοπός είναι η συμπλήρωση των επεξεργασμένων προτάσεων του Δ.Σ., ώστε να κατατεθεί στο αρμόδιο υπουργείο ένα κείμενο αξιόπιστων προτάσεων, που η θεσμοθέτησή τους θα οδηγήσει στην αναβάθμιση του Θεσμού.

Με αφορμή την αναβολή του 12ου Forum, οι δήμαρχοι επισημαίνουν:

«Το Δ.Σ. της ΕΝΔΑ ευχαριστεί τον δήμαρχο Σαλαμίνας, Γιώργο Παναγόπουλο και τον πρόεδρο Δημ. Κοινότητας Σαλαμίνας, Νίκο Αρσένη, για την άψογη συνεργασία και προετοιμασία του φόρουμ και επιφυλάσσεται για τη διεξαγωγή του, σε χρόνο που οι συνθήκες θα το επιτρέψουν.

»Επίσης, το Δ.Σ. ευχαριστεί τον πρόεδρο, Γιώργο Μαρκόπουλο και τον γεν. γραμματέα, Τάσο Μαυρίδη, της ΠΕΔΑ για την υποστήριξή τους».

Τέλος, η ΕΝΔΑ σημειώνει ότι ο προγραμματισμός του 12ου Forum προέβλεπε, παράλληλα με τις κύριες εργασίες του, και παράλληλες εκδηλώσεις, με τη συνεργασία του Δήμου Σαλαμίνας, με τη συγκυρία της επετείου των 2.500 χρόνων από την ιστορική ναυμαχία της Σαλαμίνας.

The post Αναβολή του 12ου Forum της ΕΝΔΑ λόγω Covid-19 appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα