Ανάδειξη μνημείων στη Δημοτική Ενότητα Νέας Ερυθραίας

Παραδόθηκε το έργο «Ανάδειξη μνημείων Δημοτικής Ενότητας Νέας Ερυθραίας» που αφορά στην ανάδειξη πέντε μνημείων που έχουν, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Κηφισιάς, εξαιρετική μνημειακή ιστορία για τους κατοίκους της Νέας Ερυθραίας. Συγκεκριμένα τα μνημεία ηλεκτροφωτίστηκαν με κατάλληλους προβολείς led οι οποίοι τοποθετήθηκαν επί ιστών ή επί εδάφους.

Πρόκειται για τα ακόλουθα μνημεία:

Μνημείο της πλατείας Μικρασιατών, του Βάσου Καπάνταη. Βρίσκεται στο πάρκο στην οδό Χαριλάου Τρικούπη μεταξύ των οδών Στροφυλίου και Πατριάρχου
Ιωακείμ. Αναγράφονται στη βάση του τα ονόματα των Μικρασιατών προσφύγων που εγκαταστάθηκαν στη Νέα Ερυθραία του Δήμου Κηφισιάς από πολλές και διαφορετικές πόλεις και χωριά της Μικρασίας.Χάλκινος ανδριάντας του Νικολάου Πλαστήρα στην πλατεία Πλαστήρα επί της οδού Αναξαγόρα, έργο του Θεόδωρου Παπαγιάννη. Ο Ν. Πλαστήρας ή Μαύρος Καβαλάρης, εκτός από στρατιωτικός και τρεις φορές πρωθυπουργός, είναι ο ήρωας των προσφύγων της Ερυθραίας.Χάλκινη προτομή του Γεωργίου Διλβόη στην ομώνυμη πλατεία στη συμβολή των οδών Γ. Παπανδρέου και Κ. Βάρναλη, έργο του Δημήτρη Γεντέκου. Ο Γ. Διλβόης με καταγωγή από τα Αλάτσατα κατετάγη εθελοντής στον στρατό των ΗΠΑ το 1918.Μνημείο πλατεία Εθνικής Αντιστάσης, έργο της Άννας Καλαμάρα-Μοσχονά, επί των οδών Πλαστήρα και Μιλησίου. Στη βάση του αγάλματος αναγράφονται τα ονόματα των 11 πεσόντων Ερυθραιωτών.Μνημείο Υπέρ Πατρίδος Πεσόντων στη συμβολή των οδών Λ. Ακρίτα – Αδ. Κοραή & Αμ. Φλέμιγκ. Έργο του Γεωργίου Γεωργιάδη.

«Με τις παρεμβάσεις φωτισμού που πραγματοποιήθηκαν», σημειώνει η διοίκηση του Δήμου Κηφισιάς, «τα μνημεία συμβάλλουν στην ανάδειξη της ιστορικής ταυτότητας της Νέας Ερυθραίας».

The post Ανάδειξη μνημείων στη Δημοτική Ενότητα Νέας Ερυθραίας appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα