300 παιδιά πήραν μέρος στο Τουρνουά Μπάσκετ «Όλη η πόλη μια γειτονιά»

Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017, στο κλειστό γήπεδο Κοντοπεύκου, η Ένωση Συλλόγων Γονέων Αγίας Παρασκευής, ο Γυμναστικός Σύλλογος Αγίας Παρασκευής και η Καλαθοσφαίριση Αγίας Παρασκευής συνδιοργάνωσαν τουρνουά μπάσκετ 3×3 με τίτλο «Όλη η πόλη μια γειτονιά».

Στο τουρνουά πήραν μέρος, εκτός από τα αγόρια και τα κορίτσια των ακαδημιών των δύο Συλλόγων και όλα τα παιδιά των δημοτικών σχολείων και γυμνασίων της πόλης που ασχολούνται με την καλαθοσφαίριση, στο πλαίσιο του προγράμματος σχολικού αθλητισμού του ΠΑΟΔΑΠ. Η

εκδήλωση είχε, σύμφωνα με ανακοίνωσ του ΓΣΑΠ, τεράστια επιτυχία. Ο αριθμός των παιδιών ξεπέρασε τα 300 και οι γονείς κατέκλυσαν τις κερκίδες του γηπέδου.

Στη δράση συμμετείχε και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Χοροταξιδευτές» που με τους χορούς του έτερψε τους παρευρεθέντες.

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ, Σωτήρης Παπαμιχαήλ, ενώ παρέστη ο δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος, το μέλος του Δ.Σ. του Δήμου και διευθυντής του 7ου Δημοτικού Σχολείου, Γ. Λογοθέτης, ο αντιπρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ, Α. Σερκεδάκης, και το μέλος του Δ.Σ. Μαίρη Ρίζκ-Καρακατσάνη, η πρόεδρος της Ένωσης Γονέων, Ε. Χατζοπούλου, τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης κ.κ. Σωτηράκου, Τσάρα, Ριζοπούλου, Γκουντάρα, Ξυνογαλά, οι πρόεδροι των Συλλόγων Γονέων κ.κ. Σταμάτη, Καλλιαρέκου, Καρανικολάου, Κώνσταντος, Μανουσαρίδη, Κοντογιωργάκη, η υποδιευθύντρια του 5ου Γυμνασίου κ. Οικονόμου, η κ. Α. Μπασακίδου, πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, οι κ.κ. Νεκταρίδης και Μπαλάσκας, ως εκπρόσωποι της παράταξης Αγία Παρασκευή η Πόλη μας, κ.ά.

Στην αγωνιστική δραστηριότητα του Γυμναστικού Συλλόγου Αγίας Παρασκευής:

Νεάνιδες: ΣΠΟΡΤΙΓΚ–ΓΣΑΠ: 47–41

Δεκάλεπτα: 09-07, 22-11, 30-27, 47-41

Την ήττα γνώρισε η ομάδα των νεανίδων του ΓΣΑΠ στο γήπεδο του Σπόρτιγκ μετά από έναν αγώνα γεμάτο διακυμάνσεις. Το παιχνίδι είχε εικόνα ντέρμπυ από την αρχή, με ένα πολύ άστοχο όμως δεύτερο δεκάλεπτο που στοίχισε στα κορίτσια της Αγίας Παρασκευής κυρίως σε ψυχολογία! Το δεύτερο μισό του αγώνα ξεκίνησε με δυναμικό comeback, το οποίο όμως δυστυχώς δεν ήταν αρκετό για να φέρει τη νίκη.

Επόμενος αγώνας τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017 με αντίπαλο τον Αμύντα εντός έδρας (21.45). αγώνα τους χάρησε τη νίκη. Το παιχνίδι έγινε σε πολύ ωραιο κλίμα με άψογη συμπεριφορά αθλητριών, κερκιδας και διαιτησιας. Συγχαρητήρια σε όλη την ομαδα για την προσπάθεια!

Α.Ο. ΣΠΟΡΤΙΓΚ (Σόφτσης, Διαμαντής): Μπουντούσκα, Ζυκάι 2,Κάραλη 8(1), Καραμπάτσου 2, Τσαφαρά 16(4), Κουγιάνου, Δανδουλάκη 13, Διαμαντή, Σιδέρη 6, Τσιρογιάννη, Μακρή.

ΓΣΑΠ (Αργυρίου): Χονδροπούλου, Μπεζαίτη 2, Χριστοπούλου, Αμίτση 6(2), Σαπαλίδου 8, Τοτώνη, Κανιαδάκη 8(2), Χριστοδούλου, Πλώτα, Ηρακλείδη, Κούκη 7, Δαμουλάκη 10(2).

Κορασίδες Ομάδα Α: ΕΦΑΟΖ-ΓΣΑΠ: 49-58

Δεκάλεπτα: 7-15, 14-16, 17-10, 11-17

Ο αγώνας διεξήχθη στις 7 Δεκεμβρίου 2017 εξ αναβολής.

Πολύτιμη νίκη για τη συνέχεια του πρωταθλήματος πέτυχε η Α ομάδα των κορασίδων του ΓΣΑΠ, απέναντι σε έναν πολύ ανταγωνιστικό αντίπαλο. Η ομάδα της Αγίας Παρασκευής ξεκίνησε τον αγώνα ιδανικά σε άμυνα και επίθεση και έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενη με 21-31. Το κακό τρίτο δεκάλεπτο επέτρεψε στον αντίπαλο του ΓΣΑΠ να πλησιάσει στο σκορ και μάλιστα στο τέταρτο δεκάλεπτο να περάσει μπροστά, και με πάθος στην άμυνα και σωστές επιθετικές επιλογές έφτασε στο νικηφόρο αποτέλεσμα.

ΕΦΑΟΖ (Ζαμπακόλας-Αργύρη): Καραματσούκη, Μπαλαγιάννη, Τσάτση, Δάφνη, Ντότσι, Τσαγγαριώλου, Καστανιά, Γκιντώνη, Φελέκη, Λιώντου, Κουτσιάφτη, Μουτερέ.

ΓΣΑΠ (Χατήρας): Λούκα, Θεοφάνη, Πλώτα, Κυρκοπούλου, Κακοσούρη, Πατσατζή, Κωλέτση, Ζανίκα, Λιλικάκη, Δασκαλοπούλου, Γεωργοπούλου.

Κορασίδες Ομάδα Α: ΓΣΑΠ-Α.Σ. ΛΕΩΝ ΚΟΡΩΠΙΟΥ: 49-28

Δεκάλεπτα: 14-5, 22-6, 3-11, 10-6

Ο αγώνας διεξήχθη στις 9 Δεκεμβρίου 217.

Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος η Α Ομάδα κορασίδων του ΓΣΑΠ, νικώντας εύκολα έναν μαχητικό, αλλά, όπως τονίζει ο ΓΣΑΠ, υποδεέστερο αντίπαλο. Στον απολογισμό του πρώτου γύρου η ομάδα της Αγίας Παρασκευής είναι 4η με 17 βαθμούς (7 νίκες – 3 ήττες ), ισόβαθμη με τον 3ο Προμηθέα.

Στην έναρξη του 2ου γύρου, οι κορασιδες του ΓΣΑΠ υποδέχονται τον αήττητο ΑΟΚ Αναγέννησης Γραμματικού το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017 στις 19:30.

ΓΣΑΠ (Χατήρας): Λούκα, Θεοφάνη, Πλώτα, Κυρκοπούλου, Κακοσούρη, Δασκαλοπούλου, Πατσατζή, Κωλέτση, Ζανίκα Χ., Λιλικάκη, Γεωργοπούλου.

Α.Σ. ΛΕΩΝ ΚΟΡΩΠΙΟΥ (Παπαμιχάλης): Κωνσταντοπούλου Κ., Κωνσταντοπούλου Ε., Αλέσι, Σκουρλή, Ιάκου, Κολοντούρη, Κιούση, Καβούδη Κ, Στεργίου, Καβούδη Δ.

Κορασίδες Ομάδα Β: ΓΣΑΠ-ΠΑΟ: 39-48

Δεκάλεπτα: 11-8, 13-13, 9-13, 6-14

Πολύ ανταγωνιστικές οι αθλήτριες της Αγίας Παρασκευής πάλεψαν το παιχνίδι μέχρι το τέλος, αλλά οι απουσίες λόγω τραυματισμών τριών συμπαίκτριών τους καθόρισαν την εξέλιξη. Αυτό φαίνεται, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος, και από τα δεκάλεπτα, όπου οι κορασίδες του ΓΣΑΠ υπερτέρησαν στο πρώτο, έφεραν ισοπαλία στο δεύτερο, υποχώρησαν λίγο στο τρίτο και στο τέταρτο δεν είχαν πια δυνάμεις.

Η ομάδα την επόμενη Κυριακή έχει αγωνιστικό ρεπό και θα επανέλθει σε αγωνιστική δράση με το νέο έτος το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 218 στις 12:00 στο γήπεδο της Ζοφριάς για να αντιμετωπίσει την Β ομάδα του Εύνικου.

ΓΣΑΠ (Ραρής): Στρατηγού, Λάμπρου, Λυραντζάκη, Γιαννακού, Λαΐνα, Κάκκου, Χριστοπούλου, Βαρλάμη, Φυρίγου

Μίνι: Α.Ο. ΑΕΤΟΣ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ – ΓΣΑΠ: 34 – 46

Οκτάλεπτα: 5-10, 8-6, 10-8, 6-14, 5-8

Στην πρώτη θέση της βαθμολογίας του 2ου Ομίλου βρίσκεται η ομάδα Μίνι του ΓΣΑΠ μετά την έκτη συνεχόμενη νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια. Ο αγώνας ήταν αμφίρροπος μέχρι τη λήξη του τρίτου οκταλέπτου όπου το σκορ ήταν 23-24, όμως μετά από πολύ καλή άμυνα στα δύο τελευταία οκτάλεπτα και αυτοπεποίθηση στην επίθεση, η ομάδα της Αγίας Παρασκευής έφθασε σε μία μεγάλη νίκη, όπως δείχνει και το τελικό σκορ.

Η ομάδα αφιέρωσε τη νίκη την αφιερώνουμε στην αθλήτρια της ομάδας Νάσια Σταμάτη η οποία αποχώρησε από τον αγώνα λόγω τραυματισμού στο τρίτο οκτάλεπτο.

Επόμενος αγώνας της ομάδας είναι στο Κλειστό Χολαργού με τον ΑΡΗ ΧΟΛΑΡΓΟΥ (Κυριακή 17/12/17 στις 10:30).

ΓΣΑΠ (Ραρής): Χριστοπούλου, Κανιστρά, Λυραντζάκη, Τριανταφύλλη, Σταμάτη, Δασκαλάκη, Βασιλειάδη, Πολυμένου, Κατωμέρη, Λιάρου, Παγίδα, Καφετζή.

Α.Ο. ΑΕΤΟΣ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ (Χατήρας): Λασκαρίδη, Χατήρα, Κουκουζέλη, Φελούρη, Αραβανή, Πασχάλη, Φιλιππάκη, Κουτσοπούλου, Γεωργοπούλου, Παλάσκα, Παναγωπούλου.

Τζούνιορ: Φιλικός αγώνας με Κρόνο Γέρακα

Τρίτος φιλικός αγώνας για την ομάδα των Junior του ΓΣΑΠ και τρίτη καταπληκτική εμφάνιση των μικρών αθλητριών της Αγίας Παρασκευής. To Σάββατο 9/12 διεξήχθη ένας ακόμη φιλικός αγώνας με αντίπαλο αυτή την φορά την ομάδα του Κρόνου Γέρακα, στο κλειστό γήπεδο του Κοντόπευκου. Οι μικρές αθλήτριες του ΓΣΑΠ, υπό την καθοδήγηση της Λάουρας Νιτουλέσκου, απέδειξαν για ακόμη μια φορά το πόσο ανταγωνιστικές είναι ακόμη και όταν παίζουν με μεγαλύτερες σε ηλικία αντιπάλους, δείχνοντας σε όλους μας το πόσο σωστά αφομοιώνουν τα μυστικά του μπάσκετ.

Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος της Αγίας Παρασκευής ευχαριστεί θερμά τον προπονητή της ομάδας του Κρόνου Γέρακα, Γιώργο Γεωργακόπουλο, για τη διεξαγωγή ενός πραγματικά συναρπαστικού φιλικού αγώνα. Ο αγώνας αυτός σε συνδυασμό με την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10/12 «Όλη η Πόλη μια γειτονιά» χάρισαν στις αθλήτριες των Junior ένα αξέχαστο σαββατοκύριακο.

ΓΣΑΠ (Νιτουλέσκου): Λάγγα, Οικονομάκου, Λιοντάκη, Μπόμπου, Σάββα, Μαντζαφίνη, Οικονόμου, Κεχρή, Τσαλούρη, Τούτση, Μηλιώνη, Γιαννακοδήμου, Παπαδοπούλου, Βερτοπούλου.

The post 300 παιδιά πήραν μέρος στο Τουρνουά Μπάσκετ «Όλη η πόλη μια γειτονιά» appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα