Δημήτρια 2018: Ηγούμενος Αγίας Τριάδος Μετεώρων – Ο πραγματικός άγιος βεβαιώνει στην καθημερινή του ζωή τον αληθινό Θεό, με την αγάπη του προς Αυτόν

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των ενοριακών εορταστικών εκδηλώσεων “ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2018” που πραγματοποιούνται στον Ιερό Ναό μας, έγινε ομιλία με θέμα: "Οι Άγιοί μας, χειραγωγοί στην πνευματική ζωή " και ομιλητή τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Δομέτιο, Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Μετεώρων, την οποία παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον πλήθος πιστών.
Στην ομιλία του ο π. Δομέτιος αναφέρθηκε στην έννοια της αγιότητος και στον τρόπο με τον οποίο ο πιστός μπορεί να την κάνει καθημερινή του ζωή. Συγκεκριμένα είπε: “Η Εκκλησία δια των αγίων, μας δείχνει το πραγματικό φρόνημα του γνήσιου χριστιανού.

Οι άγιοι ήταν άνθρωποι που δεν συμβιβάστηκαν με τα κοινωνικά πρότυπα και τα σχήματα του κόσμου τούτου, αλλά πήγαν κόντρα στο ρεύμα της εποχής τους σαν ακλόνητοι πνευματικοί βράχοι δίδοντας το παράδειγμα ενός άλλου τρόπου ζωής. Οι άγιοι σύνδεσαν το παρόν με την αιωνιότητα.

Το άρθρο Δημήτρια 2018: Ηγούμενος Αγίας Τριάδος Μετεώρων – Ο πραγματικός άγιος βεβαιώνει στην καθημερινή του ζωή τον αληθινό Θεό, με την αγάπη του προς Αυτόν εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Keywords
Τυχαία Θέματα