Θάνατος Λαγούδη: Τελικά ποινική δίωξη στον γιατρό - πρώην σύντροφο της για ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία

Η υποθέση του θανάτου της Ειρήνης Λαγούδη ανετράπη καθώς ο εισαγγελέας Αγρινίου άσκησε ποινική δίωξη κατά συγκεκριμένου προσώπου.

Η οικογένεια της γυναίκας δικαιώθηκε μιας κι έκανε λόγο για δολοφονία εξαρχής κι ιδίως από τη στιγμή που εντοπίστηκε το κινητό της Ειρήνης Λαγούδη.

Ο Εισαγγελέας Αγρινίου άσκησε ποινική δίωξη και σε δεύτερο πρόσωπο που εμπλέκεται στην υπόθεση.

Συγκεκριμένα για ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία εναντίον του γιατρού και πρώην συντρόφου της 44χρονης γυναίκας.

Και ενώ η ανάκριση συνεχίζεται δεν αποκλείεται να ασκηθούν και νέες διώξεις σε άτομα που

ήταν οι φυσικοί αυτουργοί της ανθρωποκτονίας.

Ο αδερφός και τα παιδιά της άτυχης γυναίκας είχαν αποκλείσει το ενδεχόμενο αυτοκτονίας.

Στην τρισέλιδη μήνυσή της η οικογένεια της Ειρήνης Λαγούδη, αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«Ουδέποτε υπήρξε κατηφής, μελαγχολική, ούτε αντιμετώπιζε οιοδήποτε ψυχολογικόν ή έτερον πρόβλημα. Μάλιστα δε την πρωτοχρονιά την περάσαμε όλοι μαζί στην Αθήνα. Εξ απάντων των ανωτέρω προκύπτει ότι ουδένα λόγον είχεν να καταστεί αυτόχειρ. Πιστεύομεν ακραδάντως κύριε Εισαγγελεύ ότι ο θάνατός της αδελφής και μητρός μας ήτο αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας, ήτοι ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως, ως αυτή στοιχειοθετείται εις τας διατάξεις του Ποινικού Κώδικα, καθόσον οι συνθήκες του θανάτου της προσιδιάζουν ευθέως σε δολοφονία και όχι σε αυτοχειρία. Δια ταύτα υποβάλλουμε μήνυση κατά αγνώστων δραστών, οι οποίοι δολοφόνησαν την αδελφή και μητέρα μας».

«H αείμνηστη Ειρήνη ήταν αγωνίστρια της ζωής και ταγμένη στο μεγάλωμα των παιδιών της. Είχε αναλάβει πρόωρα ακόμα και για την ηλικία της όλα τα οικογενειακά βάρη λόγω της ανιάτου ασθενείας συζύγου της , ο οποίος μετά απεβίωσε και εδώ και πολλά χρόνια έχει αφιερώσει τη ζωή της στην ανατροφή των παιδιών της . Τα σπούδασε και προγραμμάτιζε μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία για τη μεγάλη κόρη της.

Τις προηγούμενες μέρες ήταν ευτυχισμένη και συμμετείχε σε οικογενειακή γιορτή. Την ίδια μέρα του θανάτου της είχε αγοράσει γλυκά και άλλα εδέσματα και προετοίμαζε γιορτή για την επόμενη μέρα λόγω της ονομαστικής εορτής του γιου της. Μια πλειάδα τεχνικών λεπτομερειών που αναλύουν διεξοδικά οι τεχνικοί αναλυτές - δικαστικοί πραγματογνώμονες και ο ιατροδικαστής μαρτυρούν ότι πρόκειται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και σε καμία περίπτωση για αυτοκτονία-αυτοχειρία».

Νέα ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΓΟΥΔΗ ΗΘΙΚΗ ΑΥΤΟΥΡΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑ Απόκρυψη Sidebar
Keywords
Τυχαία Θέματα