Συνάντηση Μητσοτάκη-Τσίπρα στη Βουλή: «Βλέπω έκανες αλλαγές...»

Συναίνεση αναζητά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις σημερινές συναντήσεις του με τους πολιτικούς αρχηγούς ως προς τον εκλογικό νόμο και κυρίως τη διάταξη που αφορά την ψήφο των αποδήμων. Χρειάζεται 200 ψήφους και αν λάβουμε υπόψη μας τις θέσεις που έχουν εκφράσει μέχρις στιγμής τα κόμματα, το εγχείρημα φαίνεται αρκετά δύσκολο.

Η συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα ολοκληρώθηκε, χωρίς να έχει γίνει ακόμα γνωστό το αν βρέθηκαν μεταξύ των δύο ηγετών σημεία σύγκλισης, ενώ αυτή την ώρα συναντάται με τη Φώφη Γεννηματά.

SOOC

Ακολουθούνοι

συναντήσεις με Δημήτρη Κουτσούμπα (16.00′), Γιάνη Βαρουφάκη (16.45′) και Κυριάκο Βελόπουλο (17.30′).

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται αποφασισμένος να απορρίψει οποιαδήποτε εναλλακτική πρόταση του διατυπώσει ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ εκεί που θα επικεντρώσει την προσοχή θα είναι στο ΚΚΕ, που με τις ψήφους του μπορεί να περάσει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Το αν θα τα καταφέρει θα το δούμε μετά τη συνάντησή του με τον Δημήτρη Κουτσούμπα.

Η βασική θέση του πρωθυπουργού πάντως είναι αυτή της ισοτιμίας της ψήφου. Να προσμετράται δηλαδή η ψήφος των ομογενών στην επικράτεια και όχι να εκλέγονται κάποιοι εκπρόσωποι των αποδήμων. Αυτή η θέση, αν και το ΚΙΝΑΛ τη βλέπει θετικά, είναι μάλλον απίθανο να υιοθετηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και αν δεν πεισθεί κάποιο κόμμα της πέραν του ΣΥΡΙΖΑ αντιπολίτευσης… τα νούμερα δε βγαίνουν

Νέα ΚΥΙΑΙΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ Απόκρυψη Sidebar
Keywords
Τυχαία Θέματα