Συγκλονιστικές φωτο από το πολικό ψύχος Θα φτάσει τους - 40 - Πάγωσαν τα πάντα στην Αμερική

11:58 7/1/2018 - Πηγή: Eirinika

"Ποδαρικό" με χαμηλές θερμοκρασίες που ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο έκανε η νέα χρονιά στις ΗΠΑ. Το θερμόμετρο έφτασε σε πρωτοφανή χαμηλά επίπεδα, καθώς την Αμερική πλήττει από το Δεκέμβρη, σφοδρό κλίμα κακοκαιρίας.

Η ανατολική ακτή της Βόρειας Αμερικής καταγράφει ρεκόρ χαμηλών θερμοκρασιών ύστερα από την επέλαση του "bomb cyclone" (που επίσης ονομάζεται "weather bomb" και "bombogenesis"), που κάλυψε τα πάντα με χιόνι.

Getty Images

Οι

πολικές θερμοκρασίες έκαναν πολλές περιοχές των ΗΠΑ , να μοιάζουν με τοπία στο Βόρειο Πόλο καθώς ντύθηκαν στα λευκά. Όπως αναφέρει το BBC, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία της Αμερικής (NWS) δήλωσε ότι το Σάββατοκύριακο αναμένονται επικίνδυνα χαμηλές θερμοκρασίες οι οποίες θα κρατήσουν μέχρι τη Δευτέρα, καθώς μια αρκτική ροή έφερε ισχυρό ρεύμα ψύχους, από τον Βόρειο Πόλο. Σύμφωνα με τις προβλέψεις δεν αποκλείεται ο υδράργυρος να προσεγγίσει τους -40 βαθμούς Κελσίου, κατά τη διάρκεια τη νύχτας στις πολιτείες βορειότερα, όπως το Μέιν και το Νιου Χαμσάιρ

Getty Images

Σε πολλά μέρη των ΗΠΑ και του Καναδά, οι θερμοκρασίες προβλέπεται να πέσουν κάτω από τους -29 βαθμούς Κελσίου, με το ψύχος του ανέμου να είναι τόσο ισχυρό, ώστε το κρύο να γίνεται αισθητό την Παρασκευή το βράδυ σαν να είχε φτάσει η θερμοκρασία στους -67C βαθμούς Κελσίου.

Το κύμα κακοκαιρίας είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθούν πολλά προβλήματα στις συγκοινωνίες και να χάσουν πολλοί άνθρωποι τη ζωη τους.

Οι ακραίες καιρικές συνθήκες έχουν μέχρι τώρα συνδεθεί με έως και 19 θανάτους στις ΗΠΑ και δύο ακόμη στον Καναδά, σύμφωνα με τις αναφορές.

Τέσσερις θάνατοι αναφέρθηκαν από τροχαία ατυχήματα στη Βόρεια και τη Νότια Καρολίνα. Περισσότεροι θάνατοι σημειώθηκαν στο Ουισκόνσιν, στο Κεντάκι και στο Τέξας.

Οι ταξιδιώτες στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης ανέφεραν χάος στις πτήσεις την Παρασκευή και το Σάββατο . Κι ενώ οι περισσότεροι κάτοικοι των ΗΠΑ, έμειναν στα σπίτια τους λόγω της κακοκαιρίας δεν έλειψαν οι "τολμηροί" που βγήκαν στους δρόμους με την κάμερα για να αποθανατίσουν το παγωμένο τοπίο όπως αναφέρει το National Geographic

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο κεντρικό SLIDESHOW

Νέα ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΚΑΝΑΔΑΣ ΠΑΓΩΣΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΟΛΙΚΟ ΨΥΧΟΣ BOMB CYCLONE ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΑ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟΥΣ -40 ΒΑΘΜΟΥΣ ΠΟΛΛΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ ΧΑΟΣ ΣΤΙΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΦΛΟΡΙΝΤΑ ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΤΟΠΙΟ ΧΑΜΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΡΕΚΟΡ Απόκρυψη Sidebar
Keywords
Τυχαία Θέματα