Παραδόθηκε στην Ελλάδα, 36χρονη που αναφέρεται ως πηγή της δημοσιογράφου που δολοφονήθηκε στη Μάλτα

Συνελήφθη χτες το βράδυ στην Αθήνα, η Μαρία Εφήμοβα, 36 ετών, ρωσικής υπηκοότητας, πρώην τραπεζικός υπάλληλος, η οποία αναζητούνταν με βάση ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης και έχει αναφερθεί ως μάρτυρας στην υπόθεση της δολοφονίας της δημοσιογράφου Δάφνης Καρουάνα Γκαλίθια, στη Μάλτα, μετά την αποκάλυψη κυβερνητικού σκανδάλου στη χώρα.

Η Μαρία Εφήμοβα, παρουσιάστηκε αυθορμήτως στο Τμήμα Ασφαλείας Συντάγματος, όπου δήλωσε τα στοιχεία της και ανέφερε στους αστυνομικούς: «Πρέπει να υπάρχει κάτι σε βάρος μου».

Οι

αστυνομικοί ερεύνησαν και διαπίστωσαν ότι, πράγματι εκκερεμούσαν δύο ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης από τις αρχές της Μάλτας, για υπεξαίρεση και απάτη, γι' αυτό και προχώρησαν στην σύλληψη της, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η δημοσιογράφος πριν την δολοφονία της, είχε κατονομάσει την Εφήμοβα ως πηγή της.

Η 36χρονη οδηγήθηκε σήμερα στον εισαγγελέα Εφετών, ο οποίος διεταξε την προφυλάκιση της και οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, μέχρι να εξεταστεί το αίτημα έκδοσής της στη Μάλτα.

Νέα ΔΑΦΝΗ ΚΑΡΟΥΑΝΑ ΓΚΑΛΙΘΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΝΤΑΛΜΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΛΤΑ ΜΑΡΙΑ ΕΦΗΜΟΒΑ Απόκρυψη Sidebar
Keywords
Τυχαία Θέματα